Szinte biztos: őrjöngő antifák voltak, akik félholtra vertek egy embert Budapesten

Valóban antifasiszta támadás történt néhány nappal ezelőtt Budapesten – erősítették meg a Magyar Nemzetnek több forrásból. Az internetre felkerült felvételek szerint nyolc símaszkos támadó pénteken látszólag minden ok nélkül rátámadt egy munkába igyekvő férfira és agyba-főbe verte. A rendőrség az elkövetők közül négy embert elfogott.

Munkatársunktól
2023. 02. 12. 14:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még szombaton elfogták a rendőrök a Budapesten idegenekre támadó, többségében külföldiekből álló társaság négy tagját. A BRFK egy magyar nőt, egy külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntette és annak előkészülete miatt hallgatott ki, majd vett őrizetbe.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombaton került fel az internetre több olyan videó, amelyeken 

a budapesti Gazdagréten nyolc fő hátulról viperával megtámad, leüt, majd paprikasprével lefúj egy férfit. 

A szemtanúk szerint a sértett dolgozni ment, és azután támadták meg, hogy leszállt a buszról. A helyszínen egy vértócsa látványos bizonyítékul szolgált a tettlegességre.

Később arról szóltak a hírek, hogy a támadók antifasiszták voltak, akik szélsőjobboldali megemlékezőnek nézték az utcán sétáló férfit. A Magyar Nemzet több forrásból megerősített információi szerint 

valóban antifák randalíroztak Budapesten, többségük német, ám volt köztük más külföldi, illetve magyar állampolgár is.

A történet előzménye, hogy szombaton az 1945-ös budai kitörés évfordulója volt, amelyről magyar és német nemzeti radikálisok minden évben megemlékeznek. Az eseményre évek óta antifasiszta ellentüntetést is szerveznek, a két csoport idén is egymásnak feszült, de nagyobb balhé a hatóság közbelépésének köszönhetően nem történt.

Az elfogott antifákkal kapcsolatban a rendőrség holnap sajtótájékoztatón fog részleteket közölni.

 

Borítókép: A támadás előtti másodpercek (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.