Jakabnak semmije nincs

A bukott elnök nyolcmilliós tartozása is eltűnt.

2023. 02. 01. 8:36
JAKAB Péter
Budapest, 2022. június 27. Jakab Péter, a Jobbik képviselõje azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vagyonnyilatkozata szerint ugyan korábban sem élt nagy lábon Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke, a Nép Pártján Mozgalom vezetője, mostanra azonban úgy tűnik, semmije sincs a független országgyűlési képviselőnek.

Jakab az egy évvel ezelőtti, de még a májusi vagyonnyilatkozatában is feltüntetett egy miskolci ingatlant, melynek fele részben volt tulajdonosa. Mostanra ez a 106 négyzetméteres lakás eltűnt a bevallásából, miként a tavaly még vele egy háztartásban élő felesége és gyermekei is.

Az ingatlantulajdon elvesztése mellett már megtakarítása sincs a képviselőnek, noha ez az összeg egy éve két és fél, tavaly májusban pedig már közel négymillió forint volt. Ezzel együtt Jakab Péter nyilatkozatában már hitelintézettel szembeni tartozás sincs feltüntetve, ami azt jelenti, hogy a volt Jobbik-elnök egy évvel ezelőtti, 8,2 millió forintos tartozása megszűnt.

A független képviselőnek jelenlegi nyilatkozata alapján gyakorlatilag semmije nincs: se kocsi, se ingatlan, se megtakarítás vagy tartozás. Jakab tavaly decemberi jövedelme egyébként több mint másfél millió forint volt.

 

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.