időjárás 19°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Jakabnak semmije nincs

Gabay Dorka
2023.02.01. 08:36 2023.02.01. 14:16
Jakabnak semmije nincs

Vagyonnyilatkozata szerint ugyan korábban sem élt nagy lábon Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke, a Nép Pártján Mozgalom vezetője, mostanra azonban úgy tűnik, semmije sincs a független országgyűlési képviselőnek.

Jakab az egy évvel ezelőtti, de még a májusi vagyonnyilatkozatában is feltüntetett egy miskolci ingatlant, melynek fele részben volt tulajdonosa. Mostanra ez a 106 négyzetméteres lakás eltűnt a bevallásából, miként a tavaly még vele egy háztartásban élő felesége és gyermekei is.

Az ingatlantulajdon elvesztése mellett már megtakarítása sincs a képviselőnek, noha ez az összeg egy éve két és fél, tavaly májusban pedig már közel négymillió forint volt. Ezzel együtt Jakab Péter nyilatkozatában már hitelintézettel szembeni tartozás sincs feltüntetve, ami azt jelenti, hogy a volt Jobbik-elnök egy évvel ezelőtti, 8,2 millió forintos tartozása megszűnt.

A független képviselőnek jelenlegi nyilatkozata alapján gyakorlatilag semmije nincs: se kocsi, se ingatlan, se megtakarítás vagy tartozás. Jakab tavaly decemberi jövedelme egyébként több mint másfél millió forint volt.

 

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Vagyonnyilatkozatok 2023

Deutsch Tamás: Komoly probléma van az EP vagyonnyilatkozati rendszerével

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.