Fontos állomásához érkezett a felvételi eljárás

Elérhetők az e-felvételi rendszer ügyintézési funkciói a Felvi.hu oldalon. A felsőoktatásba jelentkezők ellenőrizhetik, módosíthatják adataikat, pótolhatják az esetleg még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosíthatnak az eredeti jelentkezési sorrendjükön – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Oktatási Hivatal.

Magyar Nemzet
Forrás: OH2023. 04. 21. 13:24
null
202100709 MN Budapest Közszolgálati Egyetem Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az e-felvételiben a jelentkezők folyamatosan ellenőrizhetik a 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat: a megjelölt képzéseket és sorrendjüket, a benyújtott dokumentumok és kérelmek feldolgozottságát, a feldolgozás eredményét, valamint a közhiteles elektronikus nyilvántartásokból átvett információkat:

  • érettségi eredmények, 
  • felsőoktatási oklevelek, 
  • nyelvvizsga-bizonyítványokra vonatkozó hitelességi információk.

Az e-felvételiben azt is nyomon lehet követni, hogy az egyes jelentkezési helyeken – a pillanatnyilag rendelkezésre álló, igazolt eredmények alapján – éppen hány pontja van a felvételizőnek. 

Mivel az adatok folyamatosan frissülnek, mindenkinek érdemes ránézni a felületre akkor is, ha semmit sem kell módosítani. 

A fontos információt tartalmazó üzenetek (például a hiánypótlási felszólítás) az e-felvételi Hivatalos iratok menüpontjába érkeznek, amiről a központi felvételi nyilvántartásban megadott címre is érkezik e-mail.

Nem kell feltölteni 

  • az idei május–júniusi érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt vagy tanúsítványokat, 
  • a 2006. február 1. utáni felsőoktatási okleveleket (bizonyos kivételektől eltekintve) és 
  • a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat. 

Ha azonban a felvételiző a jelentkezési határidő után szerzi meg a nyelvvizsgáját, meg kell adnia a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait.

A felsőoktatási felvételi eljárásban dokumentum kizárólag elektronikusan, az e-felvételi rendszeren keresztül nyújtható be.

A jelentkezési sorrend módosítása vagy a jelentkezési határidőig megjelölt jelentkezési helyek visszavonása legkésőbb július 12-ig, egyetlen alkalommal lehetséges az e-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A benyújtott kérelmek státusza az e-felvételi Kérelmek menüpontjában ellenőrizhető.

A ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetése 2023. július 26-án várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.