Hátborzongató részletek derültek ki a csomagtartóban talált kisfiú haláláról + videó

Az egyik televízió riportere megszólaltatta Sanyika és kishúga családját. A nagymama nem hiszi el, hogy a nyíregyházi autóban holtan talált kétéves gyermek baleset áldozata lett.

Magyar Nemzet
Forrás: Tények2023. 04. 17. 7:53
Halott kisgyermeket találtak egy nyíregyházi autó csomagtartójában Fotó: Bordás Béla Forrás: SZON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kétéves kisfiú holttestét és egy egy év körüli, sérült kislányt találtak egy autó csomagtartójában szombat hajnalban a nyíregyházi rendőrök. A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy a kocsival egy férfi és egy nő parkolt le a helyi rendőrség mellett, ahol bejelentették, hogy az autóban egy halott kisgyerek van.

A rendőrök ellenőrizték az egyik gyerek életfunkcióit, majd kórházba vitték. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Képtelen vagyok feldolgozni, ha egy pici babát bántanak

– mondta egy helyi asszony a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Hírportálnak. Hozzátette: több megoldás közül is választhatott volna, aki lemondott a gyermekéről.

A környéken lévő kis üzletekben korán nyitottak, így a dolgozók közül többen is látták az autót, a helyszínre érkező mentőket és a rendőröket. Az egyik bolt tulajdonosa szerint felfoghatatlan, hogy megtörténhet ilyesmi.

 

A család nem hiszi, hogy baleset történt

A TV2 hírműsora, a Tények arról számolt be, hogy a halott kisfiút a nevelőszülei vitték el a rendőrségre, akik azt állították, hogy a gyermek evés közben, egy csont miatt fulladt meg. A két és fél éves Sanyika nagymamája ezt nem hiszi el, állítja, hogy a nevelőszülők verték a gyereket. Szerinte a kisfiú már szerda óta halott lehetett, régebben pedig rendszeresen láttak rajta sérüléseket.

Sanyika egyéves kishúga is az autóban volt, a Tények információi szerint horzsolások voltak rajta, ezért kórházba vitték, azóta is ott van felügyelet alatt. A kislány keresi a testvérét, akit szombaton ökölbe szorult kézzel találtak meg a csomagtartóban.

A gyerekeket januárban emelték ki a családjukból a nehéz anyagi körülmények miatt, tizenhét éves édesanyjukkal és harmadik kistestvérükkel együtt. A nagymama állítása szerint a nevelőszülők többször is ellehetetlenítették a láthatást,

 az édesanya legutóbb pénteken kereste őket, de azt mondták neki, hogy nem tud beszélni a gyerekekkel. Sanyika feltehetően akkor már nem volt életben.

A nagymama nem érti, miért nem hívott azonnal segítséget a kisfiúhoz a nevelőanya, ha valóban fuldokolni kezdett, mert félrenyelt egy csontot. 

A család nem hiszi, hogy baleset történt.

A gyermekvédelmi intézmény, amely a házaspárnál helyezte el a gyerekeket, szakemberekből álló bizottságot bízott meg a tragédia körülményeinek kivizsgálásával, amivel segítik a rendőrség munkáját.

Borítókép: halott kisgyermeket találtak egy autó csomagtartójában (Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Hírportál/Bordás Béla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.