Hét vármegyében is viharos szélre és porátfúvásokra figyelmeztetnek, már megtörtént az első baleset is

Kedden napközben viharossá fokozódik az északias szél az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az északkeleti vármegyékben, a Dunántúl északnyugati részén, valamint a Balaton térségében; az erős szél már több helyen hordja a port – figyelmeztet az Útinform.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 04. 11:43
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legerősebb széllökések sebessége helyenként meghaladhatja az óránkénti 70 kilométert is. Hozzáteszik, hogy az erős szél már hordja, kavarja a port az M1-es autótópálya komáromi szakaszán a 104-es kilométernél, az M3-as autópályán a hajdúnánási szakaszon, a 214-es kilométer közelében, valamint a 3-as főúton Emőd és Vatta között, a 163-as kilométernél. 

Ezeken a szakaszokon a látótávolság csökkenhet, emiatt a Magyar Közút mindenkitől azt kéri, hogy a látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjen.

A tájékoztatás szerint főként Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala vármegyében fokozódik napközben viharossá a szél. Ezekben a vármegyékben a szél a száraz időjárás miatt lokálisan porátfúvásokat okozhat nemcsak a gyorsforgalmi, hanem a fő- és mellékúti szakaszokon is.

A közlekedőknek ajánlott indulás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról a www.utinform.hu oldalon. A porviharban érintett térségekben érdemes a kisebb látótávolság miatt a szokásosnál is óvatosabban, lassabban és körültekintően vezetniük a sofőröknek – hívta fel a figyelmet az Útinform.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd délelőtt a honlapján már hírt adott egy balesetről, amit az erős szél okozott. A tájékoztatás szerint egy teherautó vontatmányát lökte árokba a szél a 33-as főuton, Mezőtárkány térségében, Besenyőtelek és Poroszló között.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.