Kiadták a veszélyjelzést: viharos széllel tör ránk a hideg

Az ország délkeleti, keleti része felhős marad. Az északnyugatabbra fekvő területeken naposabb idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel.

MAGYAR NEMZET
2023. 04. 04. 6:38
null
Tihany, 2019. február 22. Az erõs viharos szél hullámokat korbácsol a Balaton vizén a Tihanyi félsziget környékén. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főként a délkeleti, keleti tájakon fordulhat elő csapadék. Az északi szél továbbra is sokfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat. A szél helyenként 60-70 km/óra közeli is lehet – írja előrejelzésében a Met.hu.

A Balaton térségében szintén viharos szélre számíthatunk, itt a legerősebb széllökések helyenként meghaladhatják a 70 km/órát.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű. 

Késő estére mínusz 4 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, 

citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt. 

Az érintett területeken, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala vármegyében a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is – figyelmeztetett a katasztrófavédelem. A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy a viharossá fokozódó szél lokálisan porátfúvásokat okozhat.

 

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket

A frontra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítőképességünk is romolhat a Köpönyeg orvosmeteorológiai jelentése szerint. 

Sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-ér rendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet, így náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki. 

Borítókép: A viharos szél hullámokat korbácsol a Balaton vizén a Tihanyi-félsziget környékén (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.