időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

A provokáció ellenére ezúttal nem volt könnygáz + videó

Munkatársunktól
2023.05.20. 00:05 2023.05.20. 00:42
A provokáció ellenére ezúttal nem volt könnygáz + videó

Válogatott szidalmakat vágtak a péntek esti tüntetők a rendőrökhöz, akiket többek között sörösdobozokkal is megdobáltak a Lendvay utcánál.

A pénteki pedagógusdemonstráció legnagyobb kérdése az volt, hogy vajon a bejelentett tüntetést követően ismét lesz-e kordonbontás a Karmelita kolostornál, ezúttal azonban az Oktogonról a Fidesz Lendvay utcai székházához vették az irányt.

Mint emlékezetes, Hadházy Ákos vezetésével hónapok óta kordont bont a Momentum a várban és a legutóbbi pedagógustüntetést követően már egyértelműen úgy tűnt, hogy gyerekeket is felhasználnak politikai célokra. 

Itt miután arcukat eltakaró tüntetők provokálták a rendőröket és többszöri felszólítás ellenére sem fejezték be a jogellenes cselekményeket, kénytelenek voltak könnygázt is bevetni.

Ezúttal azonban erre nem került sor, pedig a tüntetők válogatott módon szidalmazták a Lendvay utcában felsorakozott rendőröket, sőt dobálták is őket, többek között sörös dobozokkal.  

Borítókép: Erőszakba torkollott a tüntetés. (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.