„A baloldal politikusai havi 5-6 millióért akadályozzák, hogy a pedagógusok 800 ezret kereshessenek”

A Fidesz kiemelte: a kormánypártok teljes mértékben egyetértenek azzal, hogy a pedagógusok bérét emelni kell.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 19. 19:14
pedagógus tüntetés
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal politikusai havi 5–6 millióért akadályozzák, hogy a pedagógusok 800 ezret kereshessenek 

− reagált a Fidesz az Egységes Diákfront Budapest, A Hang és a Momentum közös, ma délután megtartott tüntetésére, amely délután fél 5-kor kezdődött a Kossuth téren. A rendezvény részvevői – mintegy 2–3 ezer ember, kevesebben, mint a korábbi demonstrációkon – a Kossuth téren található Tisza István emlékműtől vonultak az Oktogonra. A tüntetés hivatalosan este 7 órakor ért véget. 

A Fidesz közleményében kiemelte: 

a kormánypártok teljes  mértékben egyetértenek azzal, hogy a pedagógusok bérét emelni kell. A pedagógusok már rég megkaphatták volna a fizetésemelésüket. Ha a baloldal nem áskálódik a saját hazája ellen, Magyarország már megkapta volna a neki járó uniós forrásokat. 

A Fidesz hangsúlyozta, hogy most az a baloldal fűti a tüntetéseket, amelynek politikusai havi 5-6 millió forintos fizetésért bevallottan azért dolgoznak Brüsszelben is, hogy a magyar pedagógusok ne kapják meg a béremelést és ne kereshessenek  800 ezer forintot.  − A magyar baloldal brüsszeli képviselői – név szerint: Dobrev Klára, Molnár Csaba, Arató Gergely, Gyöngyösi Márton, Cseh Katalin, Donát Anna, Rónai Sándor, Ujhelyi István – havi 5-6 milliós fizetésükért azzal vannak elfoglalva, hogy a magyar pedagógusok ne kereshessenek 800 ezer forintot − emelték ki közleményükben.

Borítókép: tüntetők az Oktogonnál (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.