Nyomás alatt tartják a határunkat a migránsok és az embercsempészek

Csaknem 49 ezer határsértőt és 387 embercsempészt fogtak el idén Magyarországon – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 21. 13:15
20221019 Mórahalom Migránsokat fogtak a polgárőrökfotó: Török János TJ Délmagyarország Fotó: Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György hozzátette: ez azt jelenti, hogy jelentős nyomás alatt tartják a határunkat a migránsok és az embercsempészek. Közölte, a magyar börtönökben lévők 12 százaléka embercsempészet miatt tölti büntetését, a 2048 embercsempész 73 ország állampolgára. 

Ők a peremen vannak, az igazi nagy bűnözők, akik a hálózatokat mozgatják, nem jönnek a határ közelébe, így elfogni sem tudjuk őket

– jegyezte meg.

Hangsúlyozta, hogy az embercsempészés elleni fellépés a magyar államnak rendkívüli terheket jelent.

A főtanácsadó szólt arról, hogy Magyarország minden olyan országgal együttműködik – a Frontexszel is igyekszik együttműködni –, amelyik a nemzeti határokat, a belső biztonságot szolgáló határok kontrollját segíti. Ausztriával, Szerbiával van ilyen együttműködés, de Horvátország, Szlovénia és Ausztria is együttműködik e téren – fűzte hozzá.

Azt mondta, ezek helyes kezdeményezések, csak az Európai Unió álláspontjában nem látszik változás sem a finanszírozás, sem a jogi támogatás oldaláról.

Bakondi György felhívta a figyelmet: az Európai Unióban vannak politikai nyilatkozatok, amelyek ettől eltérnek. Legutóbb a német kancellár, az Európai Bizottság elnöke és az Európai Néppárt frakcióvezetője nyilatkozott arról, hogy a külső határt meg kell védeni, akár kerítést is kell építeni. Erre azonban sem pénzt, sem tényleges döntéseket nem kaptunk - mondta.

Csak arra tudok gondolni, hogy ezek a nyilatkozatok inkább szólnak a közelgő európai parlamenti választásnak, ami előtt a migráció nagy kérdés lesz, mintsem a valóságos helyzet megoldásának

– fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy a Soros Györgyhöz köthető alapítványok által megfogalmazott ideológiai háttér a mai napig tapasztalható a migráció kezelésében. 

A napokban Magyarországon járt európai uniós ellenőrző bizottság azt mondta, hogy ha nem fogadjuk el azt a politikai, ideológiai álláspontot, amelyet ők képviselnek, akkor nem adnak támogatást – mondta.

Mint mondta, a 2015-ös migrációs válság óta Németországban egyre több, súlyos feszültséget okozó körülmény merült fel, például a szociális rendszer túlterheltsége, és súlyos, több száz fős áldozati tömeget követelő terrorcselekmények következtek be.

 

A hagymázas elképzelés, mely szerint szükség van az érkezők munkaerejére és gyorsan integrálódnak, nem teljesültek, ma már egyre nyíltabban hirdetik, hogy az ő ideológiájuk, a muszlim vallás erősebb, mint az európaiak vallása. Ez a körülmény annál súlyosabb, minél nagyobb arányban vannak jelen migránsok a társadalomban. Németországban már 18 százalék felett van a migránsok aránya

– közölte Bakondi György.

Borítókép:  Illusztráció (Fotó: Délmagyarország/Török János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.