A baloldal bukott kampányévében 2,5 milliárd forint osztalékot vett ki Varga Zoltán

A 24.hu dollármédium mögött a Central Médiacsoport Zrt. és annak vezére, Varga Zoltán áll. Varga a 49,5 milliárd forint értékű becsült vagyonával Magyarország 41. leggazdagabb embere a Forbes magazin szerint.

Munkatársunktól
2023. 06. 06. 16:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az energiaválság következtében megugró energia- és nyersanyagköltségek ellenére a Central Médiacsoport 13,6 milliárd forintos nettó árbevételt ért el (ebből közel egymilliárd az exportértékesítésből származik, hiszen Varga Zoltán Lengyelországban is terjeszkedik), amely 

több mint 300 millió forinttal haladta meg a 2021. évi eredményt és a cégadatbázis szerint az elmúlt öt év legnagyobb bevételének számít. 

A cég adózott eredménye, nyeresége is nagymértékben, 1,8 milliárd forintról 2,7 milliárd forintra nőtt, ami közel 50 százalékos növekedés. 

A társaság az adózott eredmény terhére 2,544 milliárd forint osztalék kifizetése mellett döntött. A Varga Zoltán érdekeltségébe tartozó könyvkiadók (Central Könyvek, Animus Kiadó, Lampion Könyvek) is jól teljesítettek, és az elmúlt évben egymilliárd forint feletti árbevételt értek el. A pár éve vásárolt Dabasi Nyomda Zrt. forgalma hárommilliárd forint felett alakult. A Central Médiacsoporthoz tartozik többek között a Nők Lapja, a National Geographic, az nlc, a Marie Claire, a Nosalty, a Vezess, a Gyerekszoba, a Startlap és a Házi Patika is. 

Varga Zoltánt 2022-ben hűtlen kezeléssel és költségvetési csalással gyanúsították meg, 

az adóhatóság szerint a korábban Vargához köthető, lényegében uniós pénzből megalapított Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek eladása során kár érhette az Európai Unió költségvetését.

 Varga Zoltán továbbá tagja a Budapest Global szakmai szervezetnek, amely éppen Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltsége idején állt ki vele közösen 2021 őszén. 

Borítókép: Varga Zoltán (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.