időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Bűnügyi felügyelet alatt a szabolcsi orvos

Forrás: MTI
2023.06.15. 18:27
Bűnügyi felügyelet alatt a szabolcsi orvos

Elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság annak a negyvenhat éves, orvosnak a bűnügyi felügyeletét, aki a gyanú szerint legalább nyolcszor fogadott el hálapénzt a betegeitől – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A szóvivő azt írta, a magyar-külföldi kettős állampolgárságú férfi januártól május végéig készpénzt vagy egyéb, a mindenkori minimálbér öt százalékát meghaladó értékű ajándékot fogadott el államilag finanszírozott gyógyító tevékenysége során a pácienseitől.

Az üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásával gyanúsított orvossal szemben négy hónapra rendelte el a bíróság a kényszerintézkedést, amelynek értelmében csak meghatározott esetekben hagyhatja el a lakását, és hetente jelentkezni köteles a rendőrkapitányságon

 – ismertette a bírósági szóvivő.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a rendőrség egy hetvenegy és egy negyvenhat éves főorvos ellen indított büntetőeljárást hálapénz elfogadása miatt. A két férfinak alkalmanként tíz- vagy húszezer forintot adtak át a betegek a vármegyei kórházban nyújtott térítésmentes egészségügyi ellátásért.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Németh András Péter/Szabad Föld)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.