Elviselhetetlen bűz terjeng a IV. kerületben, a lakók szerint valaki illegálisan szennyvizet folyat a közeli patakba

Ez komoly közegészségügyi problémát okozhat.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 06. 14. 12:11
null
Budapest, 2021. július 30. A légifotón a káposztásmegyeri lakópark látképe 2021. július 30-án. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A saját udvarukra se tudnak kimenni, szellőztetni se tudják a lakásukat az elviselhetetlen bűz miatt Káposztásmegyeren, elképzelhető, hogy valaki illegálisan szennyvizet folyat a közeli patakba, ami komoly közegészségügyi problémát okozhat – adta hírül a Metropol egy helyi lakos szavai nyomán.

Brigitta azt mondja, hiába jelezték a lakók több hivatalos szervnek az elviselhetetlen bűzt, egyelőre mindenki a másikra mutogat.

„Két hónappal ezelőtt vettük észre, hogy Káposztásmegyeren a Somlyói Nagy Sándor utcában az erdő felőli részén rendszeresen erős trágyaszag terjeng. Először azt hittük, hogy a csatornával van a probléma, ezért riasztottuk is a csatornázási műveket. Ők ki is jöttek, ellenőrizték kétszer is, de mindent rendben találtak. Igazuk is lehet, ugyanis ha a csatornafedélhez megyünk, és beleszagolunk, nem lehet érezni semmit, így szerintünk se onnan jön. Ők vetették fel, hogy lehet, hogy valaki illegálisan beleengedi a csatornába vagy a patakba a szennyvizet” – részletezte Brigitta a lakók tapasztalatait.

A lakók tehát egyre valószínűbbnek látják, hogy valaki szennyezi a patakot, hiszen a szag nem folyamatosan érezhető, hanem bizonyos időszakonként. Az egyik szomszéd szerint talán a nem messze lévő Toitoi vécémosóból jön a szag. „Időlegesen érezzük csak, általában délután és estefelé, de akkor olyan erős, hogy szellőztetni se lehet!” – fűzte hozzá Brigitta a lapnak.

A lakók már írtak a hulladékkezelőnek, a jegyzőnek és a polgármesternek is, azonban az ügyben egyelőre nincs semmi fejlemény.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.