Márki-Zay Péter ismét ostobának nevezte a Fideszre szavazókat

Nem lepte meg a tiltott pártfinanszírozást feltáró ÁSZ-jelentés az egykori ellenzéki közös miniszterelnök-jelöltet.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 06. 23. 17:30
null
Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Rosta Tibor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lepte meg Márki-Zay Pétert, hogy az Állami Számvevőszék jelentéstervezete szerint a tavalyi parlamenti választás kampányában tiltott pártfinanszírozás történt, az ellenzéki pártok a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) közbeiktatásával 1,7 milliárd forinthoz jutottak illegális módon. 

Az egykori ellenzéki közös miniszterelnök-jelölt a Mandinernek nyilatkozva úgy fogalmazott: szerinte az motiválta az ÁSZ-vizsgálatot, hogy  többek között lehessen zsarolni, befolyásolni a pártokat, hiszen szerinte, ha elveszik tőlük az állami támogatásokat, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnek az önkormányzati választások előtt. 

Márki-Zay azt állítja, hogy 

ennyire részletesen, átláthatóan senki sem számolt még el a pártfinanszírozások történetében, mint ők, 42 ezer soron, főkönyvi részletezettséggel, fillérre pontosan nyilvánosságra hozták a bevételeiket, a kiadásaikat, és ebből állítása szerint egy fillér sem jutott a pártoknak. 

A riporter felvetette, hogy nehéz elhinni, hogy az ellenzéki pártok nem jártak jól az Amerikában összekalapozott pénzekkel. −Pedig nyugodtan elhiheti, ezt ugyanis még a titkosszolgálati vizsgálatok sem állították. Korányi Dávid segítségével az Action for Democracy Amerikában élő magyar állampolgároktól gyűjtött be pénzt, ebből fizettük ki többek között a DatAdat számláit, amely cég sok más tétel mellett Facebook-hirdetéseket, óriásplakátokat és kampányrendezvényeket finanszírozott a pénzből, de – újra elmondom – pártokat nem. „Az értelmesek nagy része – akiket nem lehetett átverni – azonban ránk szavazott” − fogalmazott Márki-Zay.

 

Szerinte azok, akik a Fideszre voksoltak, egy részük ostoba, mások érdekből szavaztak a kormánypártra. 

Nem először sértegeti az embereket Márki-Zay Péter: korábban is ostobának nevezte a Fideszre szavazókat 

Volt olyan eset is, hogy a vidéki emberekről fogalmazott meg lenéző véleményt: 

Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.

Ugyanakkor a nőket sem kímélte, lealacsonyító módon beszélt, sértegette őket egy korábbi videójában. Mint fogalmazott:

Például a keresztrejtvényfejtős megoldás, és tessék elképzelni, hogy küldtek nekem, ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvény újságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak. Hát szépséghibája csak, hogy ez az asszony egy olyan újságot küldött, amiben az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve, a többi ugyan meg volt fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni.

 

A Mandinernek adott interjújában elmondta azt is, hogy a DK mindent az ő nyakába akar varrni, szerinte már a választás elvesztése előtt ez volt a legfőbb stratégiájuk. −Gyurcsány Ferenc – az általa irányított Jakab Péterrel együtt – már a választások éjszakáján rám húzta a vizes lepedőt − fogalmazott Hódmezővásárhely polgármestere. 

Elmondta azt is, hogy a Mindenki Magyarországa Néppárt elindul az európai parlamenti választáson, az önkormányzatin azonban pártként nem indulnak.

 

A teljes interjút a Mandiner oldalán olvashatják. 
 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.