időjárás 36°C Pál 2022. június 30.
logo

Márki-Zay a nőket is elkezdte sértegetni + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu
2022.02.10. 16:50 2022.02.10. 17:05
Márki-Zay a nőket is elkezdte sértegetni + videó

A nőkről is lealacsonyító módon beszélt, sértegette őket Márki-Zay Péter egy videójában. A baloldali jelölt még múlt év áprilisában a szokásos heti értékelőjében azt állította, hogy soha nem nevezte bunkónak a vidékieket, de vannak olyan buta emberek, akik ezt félreértették.

Az Origó szerint érdemes szó szerint idézni Márki-Zay Péter szavait:

Például a keresztrejtvényfejtős megoldás, és tessék elképzelni, hogy küldtek nekem, ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvény újságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak. Hát szépséghibája csak, hogy ez az asszony egy olyan újságot küldött, amiben az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve (itt mutatta a borítóképet – a szerk.), a többi ugyan meg volt fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni.

Márki-Zay Péter tehát egy levélből és egy kitöltött keresztrejtvényből több általánosító és a nőket sértő következtetést is levont – írja a portál.

Egyrészt a vélhetően – szerinte – rossz helyesírásból mindjárt arra jutott, hogy egy nő küldhette a levelet, ezek szerint Márki-Zay úgy látja, hogy a nők nem tudnak helyesen írni.

Másrészt kétségbe vonta, hogy az illető saját erőből képes lett volna megfejteni a keresztrejtvényt. Mindezt gúnyos jelzőkkel, fölényeskedő stílusban adta elő a videóban, ezzel is megsértve a szóban forgó „szegény asszonyt”.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje már eddig is számos – kis túlzással az összes – társadalmi csoportot megsértett.

Bunkó, ostoba, tudatlan, csak néhány jelző azok közül, amiket előszeretettel használ Márki-Zay Péter, aki sértegette már az időseket, a Fidesz- szavazókat, zsidózott is, és több alkalommal volt homofób megnyilvánulása.

A sorból, úgy tűnik, nem maradhatnak ki a vidékiek sem, több alkalommal is általánosítva, sértő megjegyzéseket tett rájuk.

A Mediaworks–Hírcentrum korábban összegyűjtött nyolc olyan esetet, amikor Márki-Zay a vidékieket sértegette.

Az Origo cikke eredeti, teljes formájában IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Facebook/markizaypeter

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.