Adománygyűjtést indított a kispesti Fidesz–KDNP a helyi tanárért

Dódity Gabriella és a XIX. kerületi Fidesz–KDNP adománygyűjtést indít annak a helyi tanárnőnek és családjának megsegítésére, akinek a lakhatása az MSZP-s vezetésű önkormányzat udvari beszállítója miatt lehetetlenülhet el. Zita történetével lapunk is foglalkozott: a pedagógus ingatlanának szennyvízelvezetését tette használhatatlanná Lakatos József vállalkozó, aki társasházat épít a szomszédos telken. Az üzletember kerületi beruházásai miatt több ügyben is nyomoz az NNI. Lakatos József pert is indított a helyi tanár ellen, ami miatt végrehajtás került a házára. Mintegy hatmillió forintra lenne szükségük, hogy ő és családja ne kerüljön utcára.

2023. 07. 13. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dódity Gabriella, aki a kispesti Fidesz–KDNP korábbi frakcióvezetője – jelenleg a fővárosi közgyűlési képviselője – adakozásra kérte a helyieket, illetve minden segítő szándékú honfitársunkat. A képviselő Facebook-oldalán tette közzé a felhívást.

Zita és családjának történetéről több cikk is megjelent a sajtóban. Előbb a Metropol hívta fel a figyelmet a tanárnő esetére, aki önhibáján kívül került olyan helyzetbe, amelyben elveszítheti házát. Az eset 2020-ban kezdődött, amikor Lakatos József vállalkozó és családja megszerezte azt az önkormányzati telket, amely a Rákóczi utca és az Ady Endre utca sarkán van – Zitáék szomszédságában –, hogy társasházat építsenek fel.

Lakatosék és cégeik az évek során közpénzszázmilliókat nyertek az MSZP-s Gajda Péter vezette kerületben önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatos felújításokra és más munkákra. Ilyen volt például a kispesti Százszorszép Óvoda 2019-es felújítása, amely kapcsán nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Zita és családja az ingatlanjuk szennyvízelvezetése miatt került problémás helyzetbe, ugyanis a házzal együtt azt a szituációt is megörökölték, hogy a vezetékük a szomszédos telekre volt bekötve, majd innen csatlakozott egy cső az utca alatt húzódó szennyvízvezetékre. A tanárnő próbált megegyezni a vállalkozóval, akivel végül sikerült kompromisszumot kötnie, ám Lakatos József nem hajtotta végre a megállapodásban foglaltakat.

Zitáék olyan szituációba kerültek, hogy a saját ingatlanjukban nem volt lehetőségük a mosdásra, mosogatásra, amelyet kénytelenek voltak ismerősöknél megoldani.

A helyzet akkor fordult rosszabbra, amikor a vállalkozó beperelte a tanárnőt a kispesti bíróságon, és nyert. Hogy pontosan mi történt, azt a Magyar Nemzet cikke tárta fel. A felek jogi képviselőket fogadtak, és az a furcsa helyzet állt elő, hogy Zitáék ügyvédje, Fodróczy Géza tulajdonképpen Lakatos József jogi képviselőjének, Palágyi Györgynek a helyettes ügyvédje a Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartásában. Az összefonódásról a tanárnőnek nem volt tudomása.

Hogy ez vagy más vezetett-e ahhoz, hogy Zitáék számára katasztrofálisan végződjön a jogi eljárás, azt talán a hatóságok dolga lehet kideríteni. Mindenesetre a kispesti bíróság tárgyalás nélkül fogadta el Lakatos Józsefék keresetét, amelyben több mint félmillió forint kártérítést kértek a tanárnőtől és családjától az építkezés körüli kisebb viták miatt.

A történtek nyomán végrehajtás indult a család ellen, amelyet szintén nem tudtak megakadályozni. Ennek nyomán több mint 900 ezer forintos végrehajtást terhelhetnek Zitáék házára. A családnak további ötmillió forint kellene ahhoz, hogy az utcafront alatt a szokásosnál mélyebben, mintegy öt méter mélyen húzódó szennyvízcsatornára való rákötést kiépítsék. Ennyi tartalékuk nincs, ezért a szituáció azzal fenyeget, hogy elveszítik lakhatásukat.

Dódity Gabriella arra kéri a helyben lakókat és valamennyi segíteni tudó, jó érzésű polgárt, hogy segítsenek a bajba jutott tanárnőnek, aki a helyi közösség megbecsült tagja. Az alábbi számlaszámra várják az adományokat.

Név: Pethesné Urányi Zita Ildikó

Bankszámlaszám: 11773195-00026619

Borítókép forrása: Dódity Gabriella Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.