Békésen zajlott az idei pride + videó

Karácsony Gergely a felvonulást követően tartott beszédében meg sem próbálta eloszlatni a kérdéseket a mozgalma elszámolási botránya körül.

Munkatársunktól
2023. 07. 16. 7:24
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kordonok és inzultusok, sőt lényegében beszólások nélkül gyalogolhattak végig az Andrássy úton a 2023-as pride felvonulás résztvevői – ezt tapasztalta a Mediaworks helyszínen forgató stábja. 

Ennek fényében ironikus, hogy a vonuláson jelen lévő és azt követően beszédet tartó Karácsony Gergely azt a látszatot igyekezett kelteni, mintha Magyarországon üldöznék az LMBTQ-embereket.

A főpolgármester ugyanakkor az elszámolási botrányról – a mozgalmához befolyt homályos eredetű, félmilliárd forintnyi készpénzről – nem beszélt.

Számos más baloldali politikus – köztük Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, valamint Bősz Anett DK-s főpolgármester-helyettes – is kilátogatott a rendezvényre. 

Jelen volt David Pressman budapesti amerikai nagykövet is, aki az úgynevezett pride-hónap nyitórendezvényén a kormánnyal szemben erősen elfogult, személyeskedő politikai beszédet mondott. Megjegyzendő: a rendezvénysorozat idején az LMBTQ-szervezetek a genderpropagandát is csúcsra járatják.

Borítókép: Kisgyermekek is voltak budapesti pride-on (Forrás: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.