Ez már a gyorshajtók bosszúja volna? Tönkretették a váci úti traffipaxokat

Már nyomoznak is a rendőrök.

Magyar Nemzet
Forrás: Énbudapestem2023. 07. 12. 14:29
Speed,Control,At,The,Road.,The,Speed,Camera,Takes,Photos, traffipax, trafibox
1998257699 Fotó: GELEFIN Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tönkretették a nemrég felszerelt traffipaxokat a Váci úton, a gyorsulásos versenyek szokásos helyszínén – adta hírül az Énbudapestem. 

Kifejtik, hogy a Váci úton tavaly május óta működik két traffipax, illetve működne, ha nem tennék őket tönkre. Ezeket egyébként a főváros és a XIII. kerület létesítette, az eszközöket a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága üzemelteti, az adatok pedig az ORFK-hoz futnak be, így a bírságot is ők szabják ki.

Most azonban arról számolnak be, hogy az egyik traffipax „ablakait” kalapáccsal bezúzták, a másikat egy meg nem nevezett eszközzel tették működésképtelenné. Civil szakemberek szerint valószínűleg gyorsulásos versenyek előtt akartak szabad utat nyitni az elkövetők.

A lap megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), amely arról tájékoztatta őket, hogy az egyik esetben, amely 2022 novemberében történt a Váci út városközpont felé vezető szakaszán, a nyomozást május elején felfüggesztették, mert „az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható”.

Közölték azt is, hogy a másik esetben felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntette miatt hallgatott ki két férfit a BRFK gyanúsítottként. Ők a gyanú szerint februárban a Váci út városból kivezető irányában elhelyezett kamerát rongálták meg egy kalapáccsal. A BRFK hangsúlyozta, rendszeresen, visszatérő jelleggel ellenőrzik ezeket a helyszíneket, hogy megelőzzék a további rongálásokat. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.