Újabb be nem váltott ígéret a baloldali vezetésű Miskolcon

A Fidesz azt kéri a miskolci vezetéstől, hogy ne a gyerekeken, hanem önmagán és a haverokon spóroljon.

2023. 08. 16. 11:30
Veres Pál balodali polgármester Miskolc
Forrás: Facebook/Veres Pál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vállalom, hogy minden iskoláskorú gyermeknek tízezer forintos iskolakezdési támogatást adunk” – emlékeztetett Veres Pál későbbi miskolci baloldali polgármester 2019-es kampányvideójában tett ígéretére szerda délelőtti sajtótájékoztatóján a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Nagy Ákos ennek kapcsán kiemelte: ez az ígéret azonban, mint ahogyan sok minden más, nem teljesült. – Nem teljesült, mert eredetileg minden miskolci családot érintett volna a támogatás. Most pedig azt látjuk, hogy kampánycélzattal, az önkormányzati választásokhoz közeledve csak a mélyszegénységben élőknek nyújthat némi vigaszt a felajánlás, de ez is csak többéves csúszással, ráadásul csak úgy, ha pályáznak – fogalmazott a fideszes politikus.

Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője számonkéri a korábbi ígéreteket a baloldali városvezetésen
Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője (jobbra) számonkéri a korábbi ígéreteket a baloldali városvezetésen (Fotó: Fidesz, Miskolc)

 

Szaván fognák a baloldali polgármestert

Nagy Ákos felhívta a figyelmet, hogy 2019-hez képest idén a miskolci családok átlagosan 30-40 ezer forintot költenek iskolakezdésre, ami jelentős teher a családoknak, különösen az egyedülálló szülőknek.

A frakcióvezető Veres Pálnak címezve kijelentette: „Ön pedagógusként nem teljesítette az egyik legfontosabb ígéretét a miskolciak felé!”

– Ezért a Fidesz–KDNP javaslata az, hogy Veres Pál terjessze ki a támogatás körét az általa ígérteknek megfelelően minden miskolci családra, ahol iskoláskorú gyermek van! Az egyedülálló szülőknek, illetve azoknak, akik beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, pedig emelt összegű juttatást adjanak! – hangsúlyozta.
 

Luxuskiadások helyett megoldásokat vár a Fidesz

Nagy Ákos hozzátette: arra kérik Veres Pált, hogy vegyen példát a szintén ellenzéki vezetésű Szeged önkormányzatáról, ahol magyarázkodás és a felelősség áthárítása helyett idén a korábbi tízezer helyett 15 ezer forinttal segítik az általános iskolás gyerekek tanévkezdését.

Teszik ezt úgy, hogy a támogatásra minden szegedi gyermek jogosult, ahol a család egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a nettó 390 ezer forintot. Ez a támogatás legalább ugyanolyan fontos, mint a szépkorúaknak beígért Salkaházi juttatás, amit szintén nem teljesítettek

– fűzte hozzá.

Nagy Ákos azt javasolta Miskolc baloldali városvezetésének, hogy kevesebb Dubaj, luxusvacsora, sportállás és kreált pozíció legyen a városban. – Ellenben több turizmusra, buszjáratra, rendészre, valamint a miskolci családoknak szánt iskolakezdési támogatás haladéktalan kifizetésére van szükség a borsodi vármegyeszékhelyen – mutatott rá.

Borítókép: Veres Pál polgármester keresi a kapaszkodót (Forrás: Facebook/Veres Pál)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.