Lejtőn a miskolci turizmus, a baloldal levágta az aranytojást tojó tyúkot

Szakmaiatlan, átgondolatlan, kapkodó és kaotikus, ez jellemzi a miskolci turizmust ezen a nyáron – erről nyilatkozott lapunknak a város Fidesz–KDNP-s frakciószóvivője. Hollósy András ennek kapcsán elmondta: a baloldali városvezetés többszörösen bizonyította az elmúlt majdnem négy évben, hogy totálisan alkalmatlan a miskolciak képviseletére, és ezt tette most is.

2023. 08. 03. 12:09
Forrás: Facebook/Ellipsum Miskolctapolca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt években Miskolctapolca az egyik legnépszerűbb desztinációk közé tartozott Magyarországon. Látogatószámban megelőztük az egri várat, a hévízi és zalakarosi fürdőket is. Ezt azonban a baloldal sikeresen leépítette, olyannyira, hogy a meghatározó turisztikai portálok idén nyáron már nem ajánlják Miskolcot a turistáknak – fogalmazott a Magyar Nemzetnek a miskolci Fidesz–KDNP frakciószóvivője. Hollósy András emlékeztetett rá, hogy a városvezetés tavaly egyeztetés nélkül bezárta a barlangfürdőt, aztán sietve újra kinyitotta, miután a miskolctapolcai vállalkozók kezükbe vették a dolgok irányítását.

Hollósy András szerint leszerepelt a baloldal
Hollósy András szerint a miskolci baloldal bebizonyította alkalmatlanságát Forrás: Facebook/Hollósy András

Nettó dilettantizmus

– Arra is emlékezhetnek sokan, amikor a járványhelyzet idején egyszerűen leengedték a vizet a fürdőből, és a hatalmas, több tonnás sziklafalak egyszerűen repedezni kezdtek, mert lecsökkent a páratartalom a barlangban. Vaspántokkal és csavarokkal rögzítették az omladozó belső falakat. Ez a nettó dilettantizmus – hangsúlyozta a miskolci Fidesz–KDNP frakciószóvivője.

Hollósy András rámutatott azonban arra: a miskolciaknak talán az a legfájóbb, hogy Veres Pál és a baloldali városvezetés bezáratta az Ellipsumot, az új miskolctapolcai wellnessfürdőt arra hivatkozva, hogy a néhány hónapos működés során keletkezett műszaki hibákat kell kijavítani.

 

Hová lett a pénz?

– A kivitelező akkori tájékoztatása szerint az önkormányzat által bejelentett javítási igények összege mindössze tízmillió forint. Figyelembe véve tehát a fürdő 12 milliárd forintos költségvetését, a szavatossági igény a teljes beruházási értéknek mindössze 0,1 százaléka volt. Mégsem történt semmi, pedig Magyarország legmodernebb, 12 milliárd forintból felépített termálfürdőjére még 700 millió forint működési támogatást is adott a kormány, azonban a baloldal elherdálta ezt a pénzt is – mondta a politikus.

Hozzátette: a miskolci turizmus Veres Páléknak csak dubaji utat, brüsszeli kiruccanást, milliós luxusvacsorákat, bükki üdülőfelújításokat és üdültetési igazgatók sportállásba történő elhelyezését jelenti, mindezt a miskolci adófizetők pénzén, akik idén nyáron már strandolni sem tudnak egy jót.

 

Sárga lapot adtak a baloldalnak

– A mostani helyzettel Veres Pál és csapata végérvényesen feltette az i-re a pontot. A csónakázótó körüli területen még most is munkagépek, olajos hordók árválkodnak, a városvezetés képtelen volt a nyári szezonra befejezni a munkálatokat. Nem is beszélve arról, hogy a miskolctapolcai bekötőutat pont a nyár kellős közepén verik szét, még nehezebbé és siralmasabbá téve a helyi állapotokat.

A tömegközlekedést már sikeresen tönkretették, sajnos sikerült a miskolci turizmust is. Ami húzóágazat volt, és jelentős bevételeket hozott Miskolcnak

– emelte ki Hollósy András. Hozzátéve: ezzel levágták az aranytojást tojó tyúkot. Szavai szerint a baloldali városvezetés begyűjtötte sokadik sárga lapját is, így itt az idő, hogy távozzanak a miskolci közéletből.

Borítókép: Az Ellipsumra egy vagyont, 12 milliárd forintot költöttek (Forrás: Facebook/Ellipsum Miskolctapolca)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.