Wintermantel: Karácsony gyorsan lerombolta, amit Tarlós nehezen felépített

A fideszes politikus szerint Budapestet nem vezetik, a főváros csak tehetetlenül sodródik.

2023. 08. 10. 19:58
null
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost képen: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester, Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke Fotó: Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az jól látszik, hogy egy ekkora város, mint Budapest, a maga nagyságából és tehetetlenségéből fakadóan évekig el tud működni úgy is, ha nem vezetik, és koncepciótlan irányítás alatt van – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője Karácsony Gergely főpolgármester közel négyéves működése és a budapesti közállapotok kapcsán. Wintermantel Zsolt kiemelte azonban, hogy a felszínen és a látványos részeken azonnal látszódnak a hiányosságok és hibák. Szavai szerint elég csak az utcák és közparkok állapotára, a le nem nyírt koszos, gazos területekre gondolni. Az utóbbiakkal kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy ezeket a területeket egy tábla kihelyezésével átnevezték méhlegelőnek ahelyett, hogy elvégezték volna a munkát. – Nyilván még lehet közlekedni az utcákon, a közösségi közlekedés jár, de a jelek mindannyiunk számára érzékeltetik, hogy nagy baj van – tette hozzá.

Wintermantel Zsolt szerint sarcolásra készül Karácsony Gergely.
Wintermantel Zsolt szerint a Karácsony-éra elvesztegetett idő a főváros számára Fotó: Havran Zoltán

 

Karácsonyék bajban

Wintermantel Zsolt rámutatott arra, hogy Tarlós István főpolgármestersége idején, 2019 előtt nagyon kemény munkával lehetett Budapesten rendet tenni.

A közterületek tisztasága, állapota, azok rendeltetésszerű használata 2019-re egy jól működő és szerethető állapotot hozott létre, amit, mint a példa mutatja, nagyon rövid idő alatt tönkre lehet tenni, le lehet rombolni. Ez azt mutatja, hogy egy olyan ember van a főváros élén, és egy olyan csapatot nevezett ki maga mellé, amely nem képes rendeltetésszerűen működtetni Budapestet

– hangsúlyozta a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Hozzátette: a fővárost Karácsony Gergely után csak nagyon kemény munkával lehet majd újra rendbe hozni. Felhívta a figyelmet arra, fontos, hogy egy városban jó minőségű utak, tiszta közterületek és olyan közparkok legyenek, ahol a hétköznapok robotját normális, kulturált körülmények között ki tudják pihenni az emberek. – Ezzel szemben a mostani fővárosi vezetés a zöld gondolat jegyében, álszent módon a közparkokat ápolatlanul hagyja, nem nyírja le a füvet, és hagyja, hogy toklászok menjenek a gyermekeink szemébe, a kutyáink fülébe csak azért, mert azt állítják: ez a természetes.

Ez nem igaz, egy városi közparknak tisztának, ápoltnak és gondozottnak kell lennie, a rendelkezésre álló területeinket a legjobb minőségben kell kihasználni

– mutatott rá.

 

Elherdált örökség

A politikus további nagy problémának nevezte, hogy a működtetéshez szükséges eljárásoknál, így például a közbeszerzéseknél, szakmai hibákat követnek el, aminek büntetés a vége. Vagy szavai szerint valamilyen egyéb szempont fontosabb a számukra, így például az, hogy kitől és hogyan szerezzenek be bármit is.

Erre nagyon jó példa a BKV esetében a nem létező buszok bérlése, a dunai vonali hajóközlekedés közbeszerzése, vagy akár a frankfurti villamosok beszerzése, amikor a Közbeszerzési Döntőbizottság bírsággal sújtotta a fővárost, illetve annak cégét. Tették ezt azért, mert szabálytalanul, adott esetben egy személyre kiírva végezték el a közbeszerzést, ami nem a közpénzek hatékony felhasználását szolgálja

– emelte ki Wintermantel Zsolt. Hozzátette: Budapestet pénzt pazarolva működtetik, és ennek a következménye, hogy elfogyott a rekordméretű tartalék, amivel Tarlós István átadta a fővárost, és elfogyott a rekordméretű adóbevétel, amit Karácsony Gergely be tudott szedni ebben az időszakban a vállalkozásoktól. Úgy véli, az elmúlt közel négy év Karácsony Gergely ideje alatt a főváros számára elvesztegetett idő volt.

Borítókép: Karácsony Gergely rendre próbál meghúzódni a háttérben (Fotó: Máté Krisztián)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.