Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Megszólalt az esztergomi robbantásban elhunyt rendőr özvegye

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost
2023.09.27. 17:16 2023.09.27. 17:42
Megszólalt az esztergomi robbantásban elhunyt rendőr özvegye

Gyűjtés indult a robbantásban meghalt TEK-es félárván maradt gyermekeiért. Az édesanya könnyekig meghatódva mondott köszönetet.

Gyűjtést indított a ZoNa Alapítvány a nemrég elhunyt rendőr családjáért, amelynek hatalmas összefogás lett az eredménye – adta hírül a Ripost

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Esztergom külterületén történt robbantás történt szeptember 20-án. Egy zavarodott elméjű férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát, amit végül meg is tett. 

A robbantáshoz Kónya Gábor Lajos r. törzszászlós állt legközelebb, aki azonnal életét vesztette. Nem sokkal később pedig a gyilkos is meghalt, tizenegy ember pedig megsérült. Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította az elhunytat és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

A ZoNa Alapítványt kifejezetten az elhunyt rendőrök árván maradt gyermekeinek megsegítésére alapították, szintén egyenruhások. 

A gyűjtés még csak néhány napja indult, de már most több millió forint gyűlt össze az apa nélkül maradt családnak.

Kónya Gábor Lajos posztomusz r. főhadnagy feleségének eljuttatta az alapítvány az eddig összegyűlt négy és fél millió forintot, az asszony könnyekig meghatódva az alábbi szavakkal mondott hálát a segítségért:

Hálával a szívemben szeretném megköszönni, mind a segítséget és támogatást, mind a kedvességet és együtt érző szavakat, amiket nekem és a családomnak nyújtottak a segítő szándékú adakozók. Köszönettel tartozunk a ZoNa Alapítványnak, amely nélkül ez az összefogás nem jöhetett volna létre. Sajnos szavakkal nem is tudom kifejezni a köszönetet a segítségért. Köszönöm szépen mindenkinek!

– fogalmazott Kónya-Novák Eszter, a főhadnagy felesége.

Az alapítvány a portál kérdésére – hogy miként zajlott az adomány gyűjtése és átadása – azt a választ adta, hogy az édesanya hatalmazta fel őket arra, hogy gyűjtsenek. A család az elhunyt férj számláját használta, amit viszont a haláleset miatt zárolt a bank. 

Az alapítvány vasárnap este elindította a tranzakciót az özvegy azóta nyitott bankszámlájára – az eddig összegyűlt négymillió-ötszázezer forinttal – amely hétfőn reggelre meg is érkezett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Esztergomi robbantás

Eltemették az esztergomi robbantásban meghalt hős rendőrt

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.