Nagyon sok munka van abban, hogy kiépült a jobboldal intézményi hálója

Budapest főpolgármestere most már úgy beszél, mintha nélküle nem jöhetett volna létre az atlétikai világbajnokság.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 10:47
ORBÁN Viktor; GYÜRK András
Tihany, 2023. augusztus 25. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) felkészül a pódiumbeszélgetésére a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én. A kormányfő mellett Bohár Dániel, a beszélgetés házigazdája (k) és Gyürk András, a Fidesz európai parlament képviselője (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon a jobboldal nemcsak kormányon van, hanem hatalmon is – mondta el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Pindroch Tamás. A központ vezető elemzője kifejtette: 

kiépült az az erős jobboldali intézmény háló, amely egy kormányzáshoz elengedhetetlen.

– Ebben nagyon sok munka van – jegyezte meg. – Nagyon sokat dolgozott például az Alapjogokért Központ is, hogy a CPAC-et, a világ legnagyobb politikai rendezvényét Magyarországra hozza – hangsúlyozta.

– Nem szégyen az ellenféltől tanulni – mondta a műsorban Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Magyarországon a jobboldal legkésőbb 2002-ben felismerte, hogy az ellenfelek bizonyos dolgokat jobban csinálnak. Többek között a kampányszervezést és a hálózatosodást: hogyan vannak jelen a magyar közéletben, akkor is, amikor nincsenek kormányon. 

2002 után kiépültek ezek az intézmények, közösségek, szervezetek, amelyek intézményes keretet biztosítottak a jobboldalnak kormányzaton kívül is

 – fejtette ki, hozzátéve: az elmúlt időszakban ez csak még professzionálisabb lett.

A műsorban az is elhangzott: bár 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere most már úgy beszél, mintha nélküle nem jöhetett volna létre az atlétikai világbajnokság, az igazság az, hogy folyamatosan ellene kampányolt.

 – Kevés politikai érzékét latba vetve megpróbálta megakadályozni azt, hogy ez az esemény létrejöjjön a fővárosban – emlékeztetett Szikra Levente. – Hálát adhatunk Istennek, hogy ez nem sikerült – tette hozzá.

Pindroch Tamás kifejtette: ha a kiegyezés után a városatyák hasonló mentalitásúak lettek volna, mint az ellenzék, akkor Budapesten az égvilágon semmi sem épült volna fel, sem a Hősök tere, sem az Andrássy út, sem a pályaudvarok. Budapest tényleg csak az égig érő gaz fővárosa lenne.

Az igazság óráját itt hallgathatja meg:

Borítókép: Orbán Viktor a Tranziton (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.