Díjazzák a kiemelkedő tehetséggondozó munkát végző tanárokat

Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár közölte, hogy a pályázatra október 12-ig jelentkezhetnek a tanárok.

Forrás: MTI2023. 09. 29. 21:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Várhatóan novemberre bírálják el a Köbüki néven elindított tanári tehetséggondozási ösztöndíjprogramra beérkező pályázatokat, de a nyertesek visszamenőleg, szeptembertől megkapják a támogatást – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken az M1 Ma este című műsorában.

Hornung Ágnes ismertette, hogy a pályázatra október 12-ig jelentkezhetnek azok a tanárok, mentorok, akik kiemelkedő munkát végeznek a tehetséggondozásban, az ösztöndíj kiterjed a matematikára, fizikára, kémiára, biológiára, földrajzra, informatikára, magyar nyelv és irodalomra, történelemre és az ének-zenére.

Jelentkezni a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján lehet, ahol megtalálhatók a részletes információk is.

Az államtitkár kiemelte, hogy a Nemzeti Tehetséggondozó Program már több mint 15 éve létezik, ez idő alatt 34 milliárd forint értékben támogattak több mint 19 ezer pályázatot, vagyis a tehetséggondozás működik, de a Köbüki program újdonság, mert eddig inkább a diákok kaptak elismerést. Mint mondta, a Kulturális és Innovációs Minisztérium által alapított Köbüki azon középiskolai tanárok munkáját szeretné elismerni és ösztönözni, akik legalább három éve dolgoznak a tehetséggondozásban.

– Nem csak azok jelentkezhetnek, akiknek a diákja például valamilyen versenyen eredményt ért el; várják a tehetségmentorálást végző, tehetségműhelyt vezető, tehetséggondozó képzésen részt vett középiskolai tanárok jelentkezését is, és azokét is, akik úgynevezett kedvezményezett, fejlesztendő, vagy komplex programmal fejlesztendő járásban végeznek tehetséggondozó tevékenységet. A jelentkezőket az ország egész területéről várják – közölte.

 

A nyertes pedagógusok 10 hónapon keresztül nettó havi 75 ezer forintos támogatásban részesülnek szeptembertől júniusig.

 

Hornung Ágnes jelezte, hogy miután október 12-e a határidő, várhatóan novemberre bírálják el a pályázatokat, de a nyertesek visszamenőleg megkapják a támogatást.

Borítókép: Hornung Ágnes (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.