A fejlesztés után veszélyesebb lett az új biciklisáv Óbudán + fotó

Még haladni is nehezebb az Árpád fejedelem útján.

Forrás: Metropol2023. 11. 18. 8:46
Borítókép: A már meglévő kerékpárút az Árpád fejedelem útján (Forrás: Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a már meglévő kerékpárút mellett alakítanak ki kerékpársávot az Árpád fejedelem útján, amit ebben az esetben is az autóútról választanak le, mindezzel lényegében még veszélyesebbé téve a közlekedők életét.

Fotó: Metropol/Fügedi Richárd

A Metropol munkatársa a helyszínen járt, ahol képeket is készített a veszélyes megoldásról. A folyó felé eső biciklisávból csak balra, a forgalmas Árpád fejedelem útját keresztezve lehet kihajtani, hiszen jobbról a HÉV kerítése van.

Fotó: Metropol/Fügedi Richárd

A lap cikkében rámutat, bár közhely, hogy minden szintbeli kereszteződés veszélyt hordoz, ezért jobb, ha nem keresztezik egymást ilyen módon az utak, amennyiben kivitelezhető.

Pontosan ez volt a helyzet a korábbi bicikliút esetében, amit lehet, hogy hamarosan megszüntetnek, mindenkit a forgalmas útra kényszerítve.

Fotó: Metropol

A lap megfigyelései szerint egyébként az útvonalon haladó kerékpárosok is inkább a régi utat használták, a közúti forgalomba csak kevesen hajtottak be.

Fotó: Metropol/Fügedi Richárd

 

Veszélyes, ráadásul haladni is nehezebben lehet így

Az új, felesleges sáv a biciklisek életét veszélyezteti, az autósok életét pedig megnehezíti. Hiszen amellett, hogy ők sem akarnak balesetet, a forgalmas úton megszűnik egy sáv.

A reggeli csúcsban amúgy is dugó van az úton, de így még nagyobb fennakadás várható.

Fotó: Metropol/Fügedi Richárd

Karácsony Gergelyék forgalomszervezése a helyi közösségi médiás felületeken sem váltott ki osztatlan sikert.

Nem tudom, mit szed, aki ezt kitalálta és engedélyezte, de nekem is adhatnának a cuccból! Én erre a bagázsra szavaztam, de most már szánom-bánom bűnömet!

– írta egy felhasználó egy helyi csoportban.

Borítókép: A már meglévő kerékpárút az Árpád fejedelem útján (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.