Lépett az óbudai DK-s vezetés, háborognak a lakók

A DK-s Kiss László vezette óbudai önkormányzat a hajléktalanok okozta közterületi problémákat látszatintézkedésekkel próbálja megoldani.

Forrás: Metropol2023. 11. 05. 17:53
Borítókép: Kiss László DK-s polgármester (Fotó: Kiss László/Facebook)
Forrás: Borítókép: Kiss László DK-s polgármester (Fotó: Kiss László/Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városvezetés lecserélte a hibátlan állapotú, rozsdamentes acélból készült többszemélyes közterületi padokat egyszemélyes faülésekre a békásmegyeri Csobánka téren írja a Metropol. A lap szerint mindezt azért tették, hogy a hajléktalanok ne ott feküdjenek. Mindenkinek érdeke, hogy a Csobánka tér tiszta és rendezett legyen, a kivitelezés viszont nem nyerte el a helyiek tetszését.

Ezzel ugyanis a városvezetés elvette az idősektől, a sétálni vágyó családoktól annak lehetőségét, hogy kint a közterületen kényelmesen leülhessenek, beszélgethessenek. A közterületi hajléktalanprobléma sem oldódott meg, a fedél nélkül élő emberek ugyanúgy élik mindennapjaikat a Csobánka téren.

A helyi csoportokban ingerült bejegyzések születtek arról, hogy az intézkedés miatt kevesebb lett az ülőhely a téren, miközben a környéken továbbra is hajléktalanok tartózkodnak, akik a környező bokrokban végzik a dolgukat, és teleszemetelik a teret.

Majd ha lemegyek jövőre fagyizni a lányommal, leülünk egymástól pár méterre

– panaszkodott az egyik lakó. Mások az igénytelen, silány minőségű kivitelezést kifogásolták:

Nem lett volna egyszerűbb egy elválasztót felszerelni? A fémen nem marad úgy meg a baci, mint a fán. Kíváncsi vagyok, ha beindul a fűtési szezon, hány léc marad a helyén

– panaszkodott az egyik hozzászóló. Volt, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy nincsenek lefogatva rendesen a padok, és valóban,

a lábanként négycsavaros lefogatás helyett mindenhová csak egy csavart sikerült rakni.

Az már csak hab a tortán, hogy a lap szerint közterület-felügyelőket szinte sosem lehet látni a környéken.

Borítókép: Kiss László DK-s polgármester (Fotó: Kiss László/Facebook)aa

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.