Karácsonyék tényleg megcsinálják – Hiába volt már kerékpárút az Árpád fejedelem útján, kerékpársáv is lesz

A BKK magyarázata szerint jobb a vonalvezetés és a konfliktusok számát is csökkentenék ezzel a kerékpározók és az autósok között.

2023. 11. 16. 7:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már meglévő kerékpárút mellett alakítanak ki kerékpársávot az Árpád fejedelem útján, amelyet ebben az esetben is az autóútról választanak le – hívta fel a figyelmet egy olvasó a Facebookon, amihez egy fotót is csatolt, amely szerint lesz olyan szakasz, ahol egy méterre lesz egymástól a két kerékpársáv. Azt még nem tudni, hogy ezen az útszakaszon is felbukkannak-e a „Gerikaró” néven elhíresült sávzáró objektumok, amelyek több közlekedési problémát is okoztak az utóbbi időszakban.

A BKK keddi közleménye szerint az Árpád fejedelem útján a meglévő gyalog- és kerékpárúttal párhuzamosan új, irányhelyes kerékpársávok épülnek, növelve az objektív biztonságot, így csökkenthető a keresztutcáknál váratlan irányból érkező kerékpározók és a gépjárművezetők közötti konfliktusok száma.

Mint írják, az új kialakítás emellett csökkenti az állandó oldalváltási kényszert is a kerékpárral közlekedők számára. Az Árpád fejedelem útján a szűkebb közúti sávok is a legvédtelenebb úthasználók biztonságának növelését szolgálják, mivel a gépjárművezetőket a sebességhatárok betartására ösztönzik, ami kiemelten a csúcsórán kívüli időszakban jelent kedvező változást. Több kereszteződésben – beleértve a Serfőző utcai csomópontot is – a közvilágítás fejlesztésével javul a láthatóság is.

Borítókép: A már meglévő kerékpárút az Árpád fejedelem útján (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.