Milliós kárt okoztak a katalizátortolvajok + videó

A két többszörösen visszaeső férfit összesen huszonkét lopással vádolják.

Forrás: ugyeszseg.hu2023. 11. 21. 12:46
Milliós kárt okoztak a katalizátortolvajok Forrás: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két férfi még 2021-ben, mintegy három hónap leforgása alatt, több városban összesen 22 gépkocsiról vágta le, vagy próbálta levágni a katalizátort, csaknem kétmillió forint kárt okozva. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt a két férfival szemben – közölte a Fővárosi Főügyészség.

(Fotó: Magyarország Ügyészsége)

A vádirat szerint a vádlottak 2021 júniusa előtt elhatározták, hogy gépkocsik katalizátorait lopják el, és ezáltal rendszeres haszonra tesznek szert. Tervüknek megfelelően, a férfiak 2021 júniusa és szeptembere között, Budapesten, valamint több más városban, a saját autóikkal járták a környéket, miközben olyan parkoló autókat kerestek, amelyeket alkalmasnak tartottak az elkövetésre – tájékoztattak. 

A kiszemelt autók kipufogórendszerét megbontották, és a levágott katalizátorokat a legtöbb esetben ellopták

– emelték ki.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Volt olyan, hogy a lopást azért nem tudták befejezni, mert megzavarták őket, de olyan is előfordult, hogy a már kivágott alkatrészt hátrahagyták, miután észrevették, hogy annak egy része hiányzik. Az elkövetők az autótulajdonosoknak összesen több mint 1,9 millió forint kárt okoztak – írták a közleményben.

A vádlottak a katalizátorokat értékesítették, a befolyt összegen megosztoztak – tették hozzá.

(Fotó: Magyarország Ügyészsége)

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a két férfit, mint többszörös visszaesőket, összesen 22 rendbeli lopással – illetve négy esetben annak kísérletével – vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban – közölték.

Borítókép: Az egyik károkozás (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.