Konteózni kezdett az LMP a bérletügyben +videó

Összeesküvés-elméleteket gyárt az LMP a bérletügy kapcsán: a párt frakcióvezető-helyettese szerint már régen megszületett egy „Lázár–Karácsony-paktum”. Kanász-Nagy Máté reagált Szabó Tímea támadására is, melyben a párbeszédes politikus azért méltatlankodott, mert az LMP főpolgármester-jelöltet indítana Karácsony Gergely ellen.

Forrás: Hír TV2024. 01. 09. 20:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez egy show-műsor? – így kérdezett vissza Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese a Hír TV műsorában azon felvetésre, hogy kinek állhat érdekében az, amit az ellenzéki párt állít a bérletügyben, hogy már régen megszületett egy Lázár–Karácsony-paktum, csak a két politikus most „csinálja a cirkuszt”.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, újabb ajánlatot tett Budapest vezetésének Lázár János: Karácsony Gergelyék fogadják el az országbérletet és a vármegyebérletet a fővárosi tömegközlekedési eszközökön, cserébe ők a Volán, a MÁV és a HÉV járatain elfogadják a Budapest-bérletet. A kormány nem akarja „szívatni” a budapestieket, még csak a főpolgármestert sem – hangsúlyozta az építési és közlekedési miniszter.

Az LMP nincs jó véleménnyel az ajánlatról. Ungár Péter, az LMP társelnöke úgy reagált, hogy szerinte Lázár János ajánlata a BKK csődjéhez vezetne. A zöldpárt frakcióvezető-helyettese a Hír TV stúdiójában kijelentette, hogy osztja párttársa véleményét, valamint  

nagyon furcsának nevezte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester miként is reagált a javaslatra.

– Amit bejelentett Lázár János, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy-másfél millió közlekedő nem fizetné meg a BKK-bérletet, mert érvényes lenne a Lázár-féle koncepcióban az országbérlet vagy a vármegyebérlet, tehát óriási kiesést szenvedne el a BKK, ez egyértelmű csőd. 

De nem azt mondja Karácsony Gergely, hogy Lázár János csődbe viszi a BKK-t, hanem azt mondja, ez egy jó irány

– tűnődött az elhangzottakon a politikus. Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: sejtése szerint a két politikus „eljátssza a nagy cirkuszt”.  Arról is szó esett, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd – Zöldek társelnöke kemény támadást intézett Ungár Péter ellen, amiért az LMP  Karácsony Gergely ellen főpolgármester-jelöltet indítana. 

Az ügy kapcsán Kanász-Nagy Máté rámutatott: egy politikai pártnak az a dolga, hogy jelölteket nevezzen meg, programot alkosson és legyen egy víziója, hogy milyen fővárost képzel el, az LMP ebbe az irányba elég nagyot lép előre, és – tette hozzá – ez más politikusoknak nem tetszik. 

Borítókép: Kanász-Nagy Máté (Forrás: Youtube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.