Hazudott a szélsőbaloldali olasz aktivista

Az olasz nőnek nem volt erénye az igazmondás a bíróságon.

2024. 02. 01. 14:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az olasz terhelt szavahihetősége erősen megkérdőjelezhető, az eljárás során bizonyíthatóan hazudott a végzettségéről, a családi állapotáról és személyes kapcsolatairól is – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón az ártatlanokat megtámadó szélsőbaloldali Ilaria Salisról.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Ilaria Salis jelenleg azért van letartóztatásban, mivel ellene bűnszervezetben elkövetett háromrendbeli, két esetben társtettesként, egy esetben bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. A nő a tavaly februárban Budapesten brutálisan végrehajtott szélsőbaloldali támadások miatt állt bíróság elé.

A börtönben Ilaria Salis a körülmények mellett kiemelten méltatlankodott a kapcsolattartás hiányára is. Gulyás Gergely az ügyben a Kormányinfón kifejtette: az olasz nőt 2023 októbere és 2024 januárja között öt napon összesen hétszer látogatták meg közvetlen családtagjai és ügyvédje, kétszer konzuli tisztviselő járt nála.

Tavaly márciustól idén januárig bezárólag összesen 323-szor telefonált, de még videóhívásra is engedélyt kapott ugyanebben az időszakban 13 alkalommal, amelyek közül tíz meg is valósult

– sorolta a miniszter. Az elkövetett bűncselekmény súlyosságát jól mutatja, hogy a tárgyaláson, ahol lehetőség van a vádlott beismerése esetén a büntetőeljárás lezárására, az ügyész 11 év szabadságvesztésre tett javaslatot – mutatott rá. A politikus hozzátette: ez azt jelenti, hogy azzal, hogy ő nem ismerte el a bűnösségét és az eljárás folytatódik, az ügyészség ennél hosszabb büntetés kiszabását fogja kérni.

Még egyszer, azokról beszélünk, akik hátulról, tömegesen követtek el brutális erőszakot ártatlan magyar és nem magyar állampolgárokkal szemben, és ezért is utaztak ide

– hangsúlyozta Gulyás Gergely. Rámutatott: előre kitervelten, életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik velük szemben büntetőeljárás, ezért nem is lehet másnak tekinteni az ezzel kapcsolatos híreket, mint

egy minden alapot nélkülöző, Magyarország elleni lejáratóakciónak,

amit a belügyi szervek és a magyar igazságügy is kifejezetten visszautasít.

Ha a körülményeket megismerjük, kiderül, hogy Magyarország lejáratása áll a háttérben

– jelentette ki a miniszter. Hozzátette: itt egy antifasiszta bűnözői csoport egy tagjával kapcsolatban jelentek meg valótlan állítások. Hátulról támadtak, amikor a bűncselekményt elkövették. Még az állati ösztönökkel bűncselekményt elkövetőknek is biztosítani kell a büntetés-végrehajtás során az emberi méltóságot. A konkrét esetben az említett hölgy fogvatartási körülményei megfeleltek az európai uniós és a magyar előírásoknak, mind az egészségügyi ellátást, mind a higiéniás körülményeket illetően.

Magyar börtönökben a fogvatartottak napi háromszori étkezést kapnak, s az természetesen hazugság, hogy a cellában patkányok lettek volna.

– A magyar börtönök állapotáról semmiképpen sem mondanám, hogy luxuskörülmények között élnek azok, akiket szabadságvesztés büntetésre ítélnek, ilyen célja nincs is a börtönbüntetésnek. Azonban általánosságban tisztaság van, a Covid időszakában a börtönökben nem tört ki járvány, ami jól mutatja, hogy az alapvető higiéniai körülmények rendezettek – mondta.

Borítókép: Ilaria Salis (Forrás: TV2)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.