Deák Dániel: Jól kezelte a krízishelyzetet a jobboldal

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint zárta sorait a kormányoldal, hamarosan megnevezik az összes jelöltjüket, és várhatóan teljes erőbedobással megindul a választási kampány.

2024. 02. 23. 13:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rendkívül gyorsan, két hét alatt lezárta a kegyelmi ügyből fakadó belpolitikai helyzetet a jobboldal, a héten már csak pár százan vettek részt az ügyben tartott baloldali tiltakozáson, a kormánypártok pedig megnevezték az új államfőjelöltjüket – mondta közösségi oldalára feltöltött új videóelemzésében a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Deák Dániel hangsúlyozta:

ez azt jelzi, hogy az ügyből már középtávon sem tud politikai szempontból profitálni a balliberális oldal, a jobboldal sikeresen kezelte a krízishelyzetet, és gyorsan lezárta.

A kormányoldal át is vette a kezdeményezést a témában, ugyanis Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön azt is bejelentette, tervezik a második gyerekvédelmi csomag elfogadását, ebben húsz törvénymódosítás várható – tette hozzá.

Ezek között szerepel például, hogy tovább szigorodnak a pedofil bűncselekmények büntetési tételei: a 18 év alattiak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények soha nem évülhetnek majd el, nem lesz lehetőség szabadlábra helyezésre ilyen elítélt bűnelkövetőknél, valamint soha többé nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt, akik gyerekek sérelmére követnek el szexuális bűncselekményeket.

Érdemes lesz majd figyelni a balliberális oldal viselkedését a tervezett gyermekvédelmi szigorítások ügyében, valóban fontos-e számukra a gyermekvédelem, vagy csak politikai kampánytémaként használták fel az elmúlt napokban

– mutatott rá az elemző. Úgy véli, az utóbbit támasztja alá, hogy a korábbi gyermekvédelmi intézkedéseket sem szavazták meg az Országgyűlésben, ráadásul az LMBTQ-lobbi kérdésében egyértelműen beálltak a globalista álláspont mögé, miközben a kormányoldal célja, hogy 18 év alatt a szülők dönthessenek a gyermekek szexuális neveléséről.

Az új államfőjelölt, Sulyok Tamás kapcsán az elemző elmondta, a 67 köztiszteletben álló jogász és egyetemi oktató várhatóan képes lesz megtestesíteni a nemzet egységét,

a balliberális oldal sem tud érdemben belekötni személyébe.

Szintén fontos szempont szerinte, hogy a kiterjedt jogi szakmai és vezetői gyakorlatával várhatóan minimalizálni tudja majd az olyan hibák előfordulási lehetőségét a Sándor-palotában, mint ami miatt elődjének, Novák Katalinnak le kellett mondania.

Mivel a kormánypártoknak kétharmados többsége van a parlamentben, így minden bizonnyal ő lesz a következő köztársasági elnöke Magyarországnak

 – fogalmazott.

 A pártpolitikai helyzetről elmondta, az elmúlt napok eseményei a jobboldal táborát összezárta, ami a júniusi választás szempontjából kifejezetten előnyös. A helyzetet az elemző ahhoz hasonlította, mint amikor a 2018-as parlamenti választás előtt pár hónappal Márki-Zay Péter nyert a hódmezővásárhelyi polgármester választáson.

Akkor is összezárt a jobboldali tábor, mindenki érezte a fenyegetettséget, aminek köszönhetően kétharmados győzelmet aratott egy sikeres kampányt követően a Fidesz–KDNP.

Az elemző szerint most is hasonlóra lehet számítani, hamarosan megnevezik az összes jelöltjüket a kormánypártok, és várhatóan teljes erőbedobással megindul majd a választási kampány – zárta a videóelemzését Deák Dániel.

Borítókép: Deák Dániel (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.