Ez már a bíráknak is sok volt: együtt üzent Gyurcsánynak az OBH és az OBT

Visszautasítják Gyurcsány fenyegetését a bírók.

2024. 02. 20. 13:11
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend elõtt az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend elõtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyûlés döntésével. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferencnek mint a Demokratikus Koalíció frakcióvezetőjének írt levelet az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az Országos Bírói Tanács (OBT) elnöke. Senyei György és Szabó Péter a volt miniszterelnök tegnapi Facebook-bejegyzésére reagáltak, amelyben Gyurcsány ismét fenyegetett. 

A bírók azt írják a Varju László és Fekete-Győr András elleni folyamatban lévő eljárásokkal kapcsolatban, hogy az, hogy egy eljárás résztvevői politikusok, még nem jelenti azt, hogy léteznének politikai perek, hiszen 

Magyarországon az alaptörvény deklarálja az ügyfelek törvény előtti egyenlőségét. 

Közleményük zárásaként visszautasították Gyurcsány fenyegetését: azt írták, hogy a bírák és az ügyészek munkájukkal kapcsolatban kritizálhatóak, de fenyegetésnek vagy annak sugalmazásának helye nincs.

„Nem kell szégyenlősnek lenni. Jegyezzétek meg az ügyészek és a bírók nevét. Jók lesznek majd tanúknak egy, a rendszer ellen folytatott eljárásban” – írta fenyegetőzve a közösségi oldalán tegnap a Gyurcsány Ferenc. 

A Demokratikus Koalíció elnöke a Facebook-bejegyzésében Fekete-Győr András és Varju László bírósági ügyén méltatlankodott, szerinte a két baloldali politikust börtönbe akarja csukatni a hatalom. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást, a Momentum korábbi elnökét egy 2018-as demonstráción eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt. A büntetést a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette. Szarvas Koppány Bendegúz, a párt másik tagja esetében maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Kovács Tamás/MTI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.