Ferencz Orsolya: Arató András véleménycikkéből árad a nőgyűlölet

A stílus maga az ember, egészen elképesztő az írás, amelyből sugárzik a szerző nőgyűlölete – reagált a Mandiner megkeresésre Ferencz Orsolya. A miniszteri biztos szerint Arató Andrásnak példát kellene vennie Novák Katalin és Varga Judit döntéséről, és vissza kellene vonulnia a közélettől.

Forrás: Mandiner2024. 02. 12. 22:40
FERENCZ Orsolya Ildikó
Budapest, 2023. január 31. Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium ûrkutatásért felelõs miniszteri biztosa beszédet mond a Design Terminál nyílt napján a Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetemen 2023. január 31-én. A rendezvényen magyar ûripari startupok mutatták be fejlesztéseiket. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztőnek és vállalhatatlannak tartja Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos Arató András, a Klubrádió vezetőjének véleménycikkét, amelyben Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter lemondásáról értekezik a szerző – írta a Mandiner

Az üggyel kapcsolatban megkérdezett Ferencz Orsolya a portálnak azt mondta, hogy szerinte

Arató András véleménycikkéből árad a nőgyűlölet.

Pártszimpátiától függetlenül elfogadhatatlan Arató stílusa, ráadásul a két politikus lemondásához vezető kegyelmi ügy nincs összefüggésben azzal, hogy Novák Katalin és Varga Judit nők, és nem férfiak. A miniszteri biztos szerint 

a Klubrádió vezetőjének inkább példát kellene vennie Novák Katalin és Varga Judit döntéséről, és bejelentenie: Hibáztam, elnézést kérek, visszavonulok a közélettől

– mondta el a portálnak Ferencz Orsolya, aki azt is megdöbbentőnek nevezte, hogy a baloldali női politikusok túlnyomó többsége nem is kommentálta a cikket. Még csak bocsánatkérésre sem szólították fel a szerzőt, miközben máskor a nők jogaiért szavak szintjén kiálló aktivistáknak, politikusoknak vallják magukat – tette hozzá.

A miniszteri biztos emlékeztetett, ez a botrány is jól mutatja a baloldal már régóta ismert mentalitását. Felidézte, a közelmúltban ilyen ügy volt Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök újabb antiszemita megjegyzése, de Gyurcsány Ferenc bocsánatkérésére lassan tizennyolc éve hiába várnak a magyar emberek, a volt kormányfő a mai napig nem kért elnézést azért, amiért 2006-ban hazudtak a választóknak és lovasrohamot vezényeltek a békés, ünneplő tömegre.

Ez az alpári, dehumanizáló, mocskos beszéd a kommunisták és a nácik bevett eszköze volt

– emelte ki Ferenczi Orsolya. Hozzátette: 

a baloldali politikusok sosem vállalták a felelősséget semmiért,

mégis Novák Katalint és Varga Juditot becsmérlik, akik hibát követtek el, ám ezt elismerték, kiállva a nyilvánosság elé elnézést kértek és vállalva a felelősséget bejelentették lemondásukat. Ezt kellene tennie ezután a cikk után a Klubrádió vezetőjének is – mutatott rá a miniszteri biztos.

Nem csak a baloldali politikusok hallgatnak a Novák Katalint és Varga Juditról szóló, minősíthetetlen stílusú cikkről. A magukat jogvédőknek nevező civil szervezetek sem határolódtak el a Klubrádió cikkétől és Arató Andrást sem szólították fel arra, hogy távozzon a közéletből.

Borítókép: Ferenczi Orsolya (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.