Fiatal nőt zaklattak a villamoson, aztán ököllel ütötték, hogy később letérdeltessék + videó

Hárman egy ellen.

Forrás: Ügyészség2024. 02. 09. 13:53
null
Budapest, 2022. április 17. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szolgáltatójának a Budapesti Közlekedési Vállalatnak (BKV) egyik, az 1-es járaton közlekedõ CAF Urbos spanyol gyártmányú villamosa halad a Rákóczi hídon, a kelenföldi végállomás irányába. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elkövetéskor 14 éves fiú és társai – egy szintén fiatalkorú, valamint egy akkor még gyermekkorú lány – 2022. június 14-én este felszálltak az Örs vezér tere irányába közlekedő villamosra. A sértett egyszemélyes ülésen ült, amikor a fiatalok odamentek a nőhöz, és leültek köré – írja az Ügyészség.

Vele szemben a fiatalkorú lány foglalt helyet, aki szinte nyomban inzultálni kezdte úgy, hogy a lábát feltette a nő ülésére. A gyermekkorú lány ezután a társa ülésre feltett cipőjének a talpát törölgetni kezdte a sértett pólójával, miközben mindannyian nevettek, ezzel tovább provokálva a sértettet.

A sértett ekkor már felállt, és el akart távolodni a fiataloktól, ekkor azonban a fiatalkorú fiú tette a lábát a sértett útjába. A nő határozottan kérte, hogy engedje el, miközben a kezével hárító mozdulatot is tett a vádlott felé. A fiú ekkor felállt, a sértett után lépett, ököllel az arcán megütötte, miközben társai káromkodva szidalmazták. 

Az ütés erejétől a sértett szemüvege leesett és a szája vérzett.

Leszállt a következő megállónál, a vádlott és társai pedig követték, miközben szidalmazták és fenyegették. Amikor utolérték a nőt, azt követelték tőle, hogy térdeljen le előttük. A sértett próbált tovább menni, a fiatalok azonban nem engedték, mindhárman körbevették, majd az egyikük meglökte, a nő egyensúlyát vesztve a bokorba esett. A sértett a fiatal garázdák létszámbeli és fizikai erőfölényétől, illetve erőszakos fellépésétől megijedt, ezért nem mert további ellenállást tanúsítani, 

inkább engedelmeskedett nekik, és letérdelt előttük.

Ezt követően a vádlott és társai távoztak a helyszínről.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a 14 éves fiút csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben próbára bocsátást, valamint a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. Fiatalkorú lány társával szemben az ügyészség az eljárás két év próbaidőre történő, feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott. Harmadik, gyermekkorú társuk esetében – életkora miatt – büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

A felvétel elején az látható, ahogyan a vádlott és társai leülnek a sértett köré, akit a fiatal lányok inzultálni kezdenek, egyikük felteszi a sértett ülésére a lábát, a másik lány pedig a társa cipőjének a talpát a sértett pólójába töröli. Ezután a nő megpróbál leszállni, a vádlott azonban megüti őt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.