Komoly változások jönnek két forgalmas vasútvonalon is

Rengeteg utas lehet érintett.

Forrás: MÁV2024. 02. 28. 18:31
null
Budapest, 2023. március 23. A MÁV Start Zrt. elektromotor-meghajtású Stadler FLIRT típusú vonataiból vár két szerelvény a menetrend szerinti indulásra a fõváros Keleti pályaudvarának csarnoképületében. Jobbra egy Intercity (IC) gyorsvonat. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korlátozásokat vezetnek be a Keleti pályaudvar és Kelenföld között március 1-jén éjszakától 11-én hajnalig a távolsági, valamint a Kőbánya-Kispest és Kelenföld közötti S36-os vonatok közlekedésében a Ferencváros és Budapest-Kelenföld állomás közötti munkálatok miatt – hívta fel a figyelmet a MÁV.

A railjet xpress vonatok, a Budapest–Bécs közötti EuroCityk, a Kálmán Imre EuroNight, a Kaposvárra tartó Rippl-Rónai InterCity (IC 824) és a Keleti pályaudvarról 21.40-kor Győrbe induló G10-es (9318) kivételével 

minden vonat a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldtől közlekedik

– emelték ki. Hozzátették: a Keleti pályaudvar és Kelenföld közötti eljutáshoz az M4-es metrót javasolják, amelyen az országbérlet és a Pest vármegyebérlet március 1-jétől érvényes.

A korlátozás legjobban a győri fővonalat érinti majd:

  • A Keleti pályaudvar és Bécs közötti EuroCityk változatlan menetrend szerint, a teljes útvonalukon közlekednek.
  • A railjet xpress vonatok a Keleti pályaudvarról indulnak és érkeznek, többségük változatlan menetrend szerint közlekedik.
  • A győri fővonal valamennyi belföldi távolsági járata (a soproni, szombathelyi, szentgotthárdi InterCityk, valamint a G10-es és InterRégió vonatok), illetve a Grazba tartó Mura és a Ljubljanába tartó Dráva InterCityk a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldtől közlekednek és oda is érkeznek. Kelenföldtől változatlan menetrend szerint indulnak Győr felé.
  • A Keleti pályaudvarról 21.40-kor Győrbe induló G10-es (9318) a teljes útvonalán közlekedik, a Keleti pályaudvarról indul.
  • Osztrák területen végzett karbantartás miatt március 1-jén, 5-étől 7-éig, valamint 9-én és 10-én a Kálmán Imre EuroNight később érkezik Magyarországra, pótlására a megszokotthoz képest korábban közlekedő 267-es railjet xpressel utazhatnak Bécs és Budapest között.
  • Március 1-jén péntek este a Sopronból 18.21-kor, valamint a Szombathelyről 19.10-kor a Keleti pályaudvarra induló InterCity (IC 981, IC 921) csak Kelenföldig közlekedik.
  • Március 11-én hétfő reggel a Keleti pályaudvarról 6.15-kor Szombathelyre, valamint 7.15-kor Sopronba induló InterCity (IC 922, IC 982) csak Kelenföldtől közlekedik.
  • A vágányzári időszakban is a Keleti pályaudvarig közlekedik a munkanapokon Hegyeshalomból 4.57-kor, Győrből 5.36-kor, Tatabányáról 6.30-kor induló 9309-es számú személyvonat. Március 4-től 8-ig Budapest-Kelenföld állomásig közlekedik a munkanapokon Hegyeshalomból 5.57-kor, Győrből 6.36-kor, Tatabányáról 7.30-kor induló 9307-es számú személyvonat.

A pécsi fővonalon szintén változásokra kell számítani:

  • A pécsi Mecsek InterCity vonatok a Keleti pályaudvar helyett csak Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan is indulnak.
  • Március 1-jén a Pécsről 17.19-kor, valamint 19.19-kor a Keleti pályaudvarra induló Mecsek InterCity (IC 801, IC 811) csak Kelenföldig közlekedik.
  • Március 11-én a Keleti pályaudvarról 5.53-kor, valamint 7.53-kor Pécsre induló Mecsek InterCity (IC 800, IC 802) csak Kelenföldtől közlekedik.
  • A Gyékényes, illetve Kaposvár és Budapest között közlekedő Somogy, Rippl-Rónai és Kresz Géza InterCityk (IC 822, IC 826, IC 829, IC 825, IC 823) a Keleti pályaudvar helyett csak Kelenföldig közlekednek és onnan is indulnak.
  • Március 1-jén a Kaposvárról 16.00-kor a Keleti pályaudvarra induló Rippl-Rónai InterCity (IC 823) csak Kelenföldig közlekedik.
  • A Keleti pályaudvarról 12.30-kor Kaposvárra induló Rippl-Rónai InterCity (IC 824) változatlanul a teljes útvonalon közlekedik, a Keleti pályaudvarról indul.
  • Március 11-én a Keleti pályaudvarról 6.30-kor Kaposvárra induló Kresz Géza InterCity (IC 822) csak Kelenföldtől közlekedik.

Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld között is változik a menetrend:

  • Az S36-os vonatok Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld állomás között nem közlekednek. Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között az óránkénti kapcsolatot a változatlan menetrend szerint közlekedő G43-as járatok biztosítják.
  • Március 1-jétől 10-ig az utolsó, Kőbánya-Kispestről 21.57-kor Kelenföldre induló S36-os vonat (3598) nem közlekedik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.