Ágyúlövéssel ünnepelte március 15-ét a Mi Hazánk

Toroczkai László, a párt elnöke arról beszélt, hogy meg kell őrizni az 1848-asok örökségét.

2024. 03. 15. 17:07
Mi Hazánk a Pilvax közben március 15.
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– 1848-ban a Pilvax közben összegyűltek számára egyértelmű volt, hogy egy hatalmas nemzet vagyunk. Ezt az örökséget meg kell védenünk, minden áron – fogalmazott Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a párt március 15-i ünnepi rendezvényén. A Pilvax közben összegyűlt néhány száz érdeklődő előtt elmondta: azok, akik 1848–49-ben fegyvert fogtak, nem vártak arra, hogy majd valaki megmenti őket, és nem azt nézték, hogy mit csinálnak a nagyhatalmak.

A pártelnök a jelenlegi politikai viszonyok kapcsán arról beszélt, hogy a balliberális tömb a merjünk kicsik lenni politikájára szoktatta a magyarokat. Mint mondta, Gyurcsányék azt üzenik, hogy magyarság helyett az Európai Egyesült Államokra van szükség.

– Mi hiszünk abban, hogy a magyarság erős, és különlegesek vagyunk – rögzítette Toroczkai. Jelezte, hogy a 2022-es országgyűlési választás után újra csodát akarnak tenni és bekerülni az Európai Parlamentbe, hogy azt megváltoztassák.

Mi Hazánk a Pilvax közben március 15.
Fotó: Mirkó István

Grundtner András, a párt főpolgármester-jelöltje arról beszélt, hogy az 1848. március 15-i események egy nemzet forradalmának a kezdetét jelentették. Mint mondta, fojtogató volt a bürokrácia, és korrupció hatotta át az igazságszolgáltatást a korban. Úgy vélekedett, hogy az 1848-asok helytállása kötelezi őket, mivel eljött az idő, hogy a nemzeti radikálisok ismét forradalomra vezessék a nemzetet.

– Magyarország önrendelkezése, vagyis a szabadság volt a tét – fogalmazott Borvendég Zsuzsanna történész, aki a párt EP-listájának harmadik helyén szerepel. Szerinte ma az egyéni szabadságjogokat a közösség elé helyezik, továbbá a szabadság és a függetlenség fogalmai jelentéstorzuláson mentek át. Úgy látja, hogy nemzeti karakterünk egyik esszenciája, hogy búsulunk a balsors miatt, pedig ez lehetne az egyik erőnk.

Kivételes tudást halmoztunk fel az évszázadok alatt, amit az európai civilizáció védelme érdekében is sikerrel kamatoztathatunk

– húzta alá Borvendég Zsuzsanna. Hozzátette: legyen béke, szabadság és egyetértés.

Mi Hazánk a Pilvax közben március 15.
Fotó: Mirkó István

– Ádáz küzdelem dúl a nemzetben gondolkodó magyarok és a végtelenül kapzsi, globalista pénzemberek között – erről már Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese beszélt. Ismertette, hogy a Mi Hazánk nem a globalista jövőt akarja, hanem a nemzeti szuverenitásra építene a kulturális identitás megtartása mellett.

Roman Fritz, a Lengyel Korona Szövetség parlamenti képviselője, a Mi Hazánk vendége arról beszélt a közönségnek – akik közül többen lengyel zászlót lengettek –, hogy a lengyel légiósok számos csatában kitűntek a szabadságharc során. Szót ejtett róla, hogy később a lengyelek szintén megtapasztalták a magyar segítséget a második világháború alatt. – Kegyetlen és értelmetlen háborúba sodródunk, amelyet a világ nagyjai robbantottak ki, és aminek a következményeit mindig az egyszerű emberek viselik el – fogalmazott a jelenlegi világpolitikai történésekről a lengyel politikus.

A rendezvényen hagyományőrzők egy ágyút is elsütöttek az 1848-as forradalomra emlékezve.

Borítókép: Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.