Baloldali szereplők, és névtelen adományozók – így nézett ki Magyar Péter március 15-ei rendezvénye + videó

Az Andrássy útra hívta zászlóbontásra szimpatizánsait Magyar Péter, Varga Judit volt férje, aki az eseményen bejelentette, hogy pártot alapít, az azonban nem derült ki, hogy pontosan hogyan zajlik az általa szervezett események finanszírozása.

2024. 03. 15. 22:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 15-én délután a fővárosban az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között tartott zászlóbontást Magyar Péter. A rendezvényen Varga Judit volt férje ismert baloldali szereplőkkel állt színpadra. Felszólalása előtt a kormánypártokat rendszeresen támadó Nagy Ervin baloldali aktivista, színész szavalta el a Nemzeti Dalt. Ezt követően Magyar Péter mondott beszédet, amelyben élesen bírálta a hazai sajtó működését, az oktatás helyzetét és az uniós támogatások felhasználását. Magyar még bejelentette, hogy március 15-én életre hívták a Talpra Magyarok politikai közösséget és pártot is tervez alapítani.

A rendezvényen résztvevőket a Magyar Nemzet stábja a többi között arról is kérdezte, hogy szavaznának-e Magyar Péter pártjára. A jelenlévők között volt, aki úgy fogalmazott: „Magyar Péternek még gyakorolnia kellene". 

A zászlóbontást követően Magyar egy közeli vendéglátóhelyre sietett, itt válaszolt a sajtó kérdéseire. 

Lapunknak a többi között arról beszélt, hogy a mostani rendezvény költsége közel 20 millió forint lehetett ebből ahogy ő fogalmazott „pár milliót” ő fizetett, a további finanszírozásban pedig hazai vállalkozók segítették. Azt azonban már nem árulta el, hogy kik ezek a vállalkozók. Ahogy arra a kérdésre sem adott egyértelmű választ, hogy a jövőben miből tervezi pártjának költségeit rendezni. 

Magyar Péter március 13-án az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, itt kérdezték arról, hogy egy új pártot alapít-e vagy egy már meglévőt szeretne újjá éleszteni. Magyar akkor azt mondta ezekre a kérdésekre március 15-én választ ad, most azonban úgy fogalmazott: ez még a napokban derül ki. 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.