Az agresszív Magyar Péter autóvezetés közben veszélyeztette környezete életét, testi épségét

Újabb fontos epizódot idézünk fel abból a HVG birtokába jutott rendőrségi jegyzőkönyvből, amely Magyar Péter és Varga Judit vitájáról készült. Magyar Péter korábban igyekezett megkérdőjelezni felesége szavahihetőségét, és erős kommunikációs támadást indított ellene. A jelen lévő rendőr szerint Magyar Péter agresszív volt, és „a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét”.

2024. 03. 25. 16:47
MAGYAR Péter
Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter politikai aktivizálódása óta a legfontosabb esemény akkor következett be, amikor a HVG – miután Magyar elkezdte előre keretezni botrányos ügyét – összefoglalt egy birtokában lévő rendőrségi jegyzőkönyvet. 

A dokumentum egy 2020 utolsó napjaiban kicsúcsosodott házastársi vitát mutat be, amelynél kulcsmomentum, hogy jelen volt egy rendőr is. Egy olyan hatósági személy, aki hivatali esküt tett, és rendőri minőségében jelentés formájában meg is örökítette a történteket.

A továbbiakban a HVG cikkéből idézünk, mert nem vagyunk a jelentés birtokában. Az idézetek tehát a cikkből, és nem a jelentésből származnak. Magyar Péter szavait 2024. március 18-i Facebook-bejegyzéséből idézzük, amelyben a HVG cikkére reagált.

Korábban bemutattuk azt, hogy Varga Judit a jelentés szerint fél a férjétől, és azt is, hogy a rendőr és ő is arra kérte lakásuk pinceszintjén, hogy „engedje el”.

 

Gördítsük tovább a történések fonalát. A házukban történt vitát követően a felek autóba ültek, és egy másik helyszínen folytatódott a veszekedés.

Idézzük a HVG-t, majd Magyar Pétert: „A gyerekek a vita alatt egy másik helyszínen voltak, oda Varga a rendőrautóval ment, Magyar pedig a saját kocsijával, és előbb ért oda, állítólag a rendőrautót megelőzve. Magyart nem engedték be abba a lakásba, a Varga védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be. Másfél-két órával később hagyta el Magyar a helyszínt, Varga pedig két gyerekével rendőrautóval ment Miskolcra. (…) A jelentés nem ír tettlegességről, tudomásunk szerint az ügyben nem is indult eljárás. Még úgy sem, hogy a rendőr szerint Magyar »a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen«.

Tehát Magyar Péter agresszív, megbotránkoztató magatartást tanúsított, és a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét.

Magyar ennek kapcsán a következőket írta: „Miután külön gépkocsival odaértünk a sógoromékhoz, a testőrök a testükkel akadályoztak meg abban, hogy a saját gyerekeimhez odamenjek. Ekkor jeleztem nekik, hogy ha ezzel a tevékenységükkel nem hagynak fel, akkor a sajtóhoz fordulok. Azóta már bánom, hogy ezt nem tettem meg.”

 

Magyar tehát nem cáfolta útközbeni veszélyes manővereit. Arra sem adott magyarázatot, hogy miként tudta megelőzni a városi közlekedésben a – vélhetően – jócskán előtte elindult rendőrautót. Szintén nem cáfolta a botrányos viselkedésével kapcsolatos megjegyzéseket. 

Az ilyen körülmények között történő, tempós autóvezetés kockázatairól minden bizonnyal sokat tudnának mesélni a közlekedési szakértők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.