Magyar Péter kijelentéseinek nemzetbiztonsági kockázatát vizsgálják a hatóságok

Több bejelentés is érkezett Magyar Péter kijelentései miatt. Tiltott tevékenység lehet, ha Varga Judit egykori férje valóban rögzített titokban hangfelvételt. Az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálódik az ügyben.

2024. 03. 25. 14:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állásfoglalásra kérték a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (NAIH) Varga Judit egykori férjének kijelentései miatt – tudta meg a Magyar Nemzet. Mint arról lapunk beszámolt, múlt héten meghallgatták Magyar Pétert a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen a Schadl–Völner-ügyben tett kijelentései miatt. Az ügyészség március 26-ra ismét beidézte, és Magyar Péter azt ígérte, hogy magával viszi majd a bizonyítékait, köztük hangfelvételeket is, amelyeket nyilvánosságra akar hozni.

A közérdekű bejelentéseiről ismert

Tényi István szerint tiltott tevékenységre utalhat,

hogy Varga Judit egykori férje a kormány több miniszterével folytatott beszélgetését hangrögzítő eszköz segítségével – vélhetően az érintettek tudta és beleegyezése nélkül – rögzíthette, amennyiben megfelelnek a valóságnak Magyar Péter kijelentései.

Tényi szerint a tisztességes adatkezelés elvének az a lényege, hogy az érintett alanya, és nem pusztán tárgya az adatok felhasználásának. Szerinte ez a követelmény feltételezi az információs önrendelkezési jog érvényesülését, valamint a magánélet és az emberi méltóság tiszteletben tartását.

Így tiltja például az adatalany tudtán kívül végzett titkos adatgyűjtést vagy az érintett megtévesztését

– húzta alá a bejelentő. Hozzátette: a titokban készült felvételek, hanganyagok sérthetik a tisztességes adatkezelés elvét. Ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult.

 

Az Alkotmányvédelmi Hivatal már nyomoz

Vasárnap az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz is közérdekű bejelentés érkezett, amely szerint – amennyiben igazak Magyar Péter állításai – jogtalanul juthatott hozzá adatokhoz. Tényi István felhívta a figyelmet, hogy a sajtóban megjelent információk arra utalnak, hogy ismeretlenek próbálnak beavatkozni Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerébe.

Ezen befolyásolási törekvések felderítése, akadályozása, a módszerek megismerése a titkosszolgálatok (Alkotmányvédelmi Hivatal) feladata

– hangsúlyozta a bejelentő. A hivatal válaszlevelében közölte: 

elkezdték vizsgálni Magyar Péter kijelentéseinek nemzetbiztonsági kockázatát.

 

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.