Kivágta a biztosítékot a baloldalon Orbán Viktor beszéde

Szabó Tímea, Donáth Anna és Dobrev Klára is reagált a miniszterelnök által mondottakra.

2024. 03. 15. 15:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor amatőr történész zagyva, uszító, paranoid beszéde egyformán volt méltatlan a márciusi hősökhöz és Magyarország valamennyi állampolgárához – írta a miniszterelnök ünnepi beszédéről közösségi oldalán Szabó Tímea. A Párbeszéd ügyvezető társelnökének mindössze két mondatból állt az értékelése, azonban a második mondata még az elsőt is felülmúlta a mocskolódásban:

A megfásult, bomlott elméjű stand up-sztárra hasonlító miniszterelnök korrupt, hazug, pedofilmosdató rendszere politikailag megbukott.

A Momentum elnöke sem fogta magát vissza közösségi oldalán.

Totális valósághamisítás. Üres magyarkodás. Kocsmai kardcsörtetés. Nem Petőfi, nem Széchenyi és nem Kossuth állt ma a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, hanem egy gátlástalan és szégyentelen megafonos, aki el akarja hitetni, hogy ő az új Petőfi

– közölte Donáth Anna. A hazánk ellen lobbizó EP-képviselő ezután felsorolta a jól ismert baloldali frázisokat, majd azzal zárta bejegyzését, hogy Orbán Viktor szembemegy az 1848-as szellemiséggel.

A DK árnyék-miniszterelnöke, Dobrev Klára Brüsszelben készült képet osztott meg. A balliberális európai parlamenti képviselő úgy foglalt állást: „Orbán ma arról álmodozott, hogy elfoglalja Brüsszelt, mi pedig azért dolgozunk, hogy partnerünkké tegyük őket.”

Mint arról lapunk beszámolt, a miniszterelnök az ünnepi beszédében a magyar ellenzékre is kitért néhány gondolat erejéig. Elmondta, hogy a baloldal eladta magát, és Magyarország ellen áskálódik Brüsszelben. – Ők nem fogják megtalálni a számításaikat, nekik az árulók sorsa jut majd – tette hozzá. A kormányfő Szabó Magdát idézte:

Az árulót elfelejtjük. Az áruló nincs, meghalt, nem is ismertük soha.

 

Borítókép: A Nemzeti Múzeum és környéke Orbán Viktor beszéde alatt (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.