Rakétavetők mustráján a Honvéd Vezérkar főnöke

Böröndi Gábor németországi látogatásán elsősorban közös kiképzésekről tárgyalt Carsten Bauerrel.

2024. 03. 01. 7:49
Böröndi Gábor
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carsten Bauer vezérezredes, a Német Haderő főszemlélőjének meghívására Berlinbe látogatott Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, hogy elsősorban közös kiképzésekről tárgyaljanak – tudatta a Honvédelem.hu portál.

Mint jelezték, a két ország haderejében a típusazonos fegyverzettechnikai eszközök jelentik az alapját azoknak a felkészítéseknek, amelyek intenzitásának fenntartásáról és további kiszélesítéséről egyeztettek a vezérkar főnöki megbeszélésen. 

Böröndi vezérezredes meglátogatta a német haderő tüzér iskoláját Idar-Obersteinben, valamint annak Baumholderben található lőterét is. 

Ebben a tanintézményben a német katonák mellett más szövetséges hadseregek tagjai, köztük magyar katonák is részt vesznek olyan felkészítéseken, mint például a tűztámogató, az összhaderőnemi tűzmegfigyelő vagy az előretolt repülésirányító képzés. A tüzérkiképző központban ismertették az iskola feladatrendszerét és felépítését, a német haderő tüzér képességét és fejlesztési irányát. Végül a KMW+Nexter Defense Systems képviselői bemutatták az EuroPLUS rakéta sorozatvető rendszert.

 

Borítókép: Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.