Szentkirályi Alexandra: Budapestnek nincs újabb öt éve hamis ígéretekre

A baloldali városvezetés nem teljesítette a bérlakásokkal kapcsolatos programját, de most újra meghirdetik.

2024. 03. 23. 11:46
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2023. november 9. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. november 9-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentkirályi Alexandra a budapesti bérlakáshelyzetről osztott meg egy videót a közösségi oldalán, amelyben rávilágít, hogy Karácsony Gergely nem váltotta be az ígéreteit ezen a területen sem. Ennek ellenére most ugyanazt ígéri, mint az előző választás előtt.

A főpolgármester most szerdán a közösségi oldalán élő adásban bérlakásokat ígért – idézte fel a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Karácsony Gergely nagyon fontosnak nevezte, hogy növeljék az önkormányzati bérlakásszektor arányát. Szentkirályi Alexandra emlékeztetett:

Nem ismerős ez valahonnan? Ha jól emlékszem, öt évvel ezelőtt pontosan ugyanezt mondta.

A főpolgármester azt is mondta, hogy olyan várost szeretne, ahol nem stadionok épülnek, hanem bérlakások. A 2019-es programjában szóról szóra ugyanezt ígérte – hívta fel a figyelmet fideszes kihívója. Rámutatott: üresen álló lakások bevonása és fővárosi bérlakásépítési program indítása, az előző kampányában is ugyanezekkel az ígéretekkel kábított. – Ki hiszi ezt még el? Eltelt öt év, és nem történt semmi – fűzte hozzá Szentkirályi Alexandra.

Szerinte Budapestnek olyan főpolgármesterre van szüksége, aki nemcsak ígérget, hanem cselekszik is.

Budapestnek nincs újabb öt éve hamis ígéretekre. Ez a város többet érdemel

– mondta a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

A Magyar Nemzet már beszámolt róla, hogy a kerületekben sem történt előrelépés a bérlakások helyzetében. Általánosan elmondható, hogy ezek

az ingatlanok a felújítások és a városrehabilitáció hiánya miatt elhasználódtak, miközben sokan várakoznak szociális bérlakásra.

Ferencvárosban a kormánypárti városvezetés a 2019-et megelőző kilenc évben huszonkét, önkormányzati tulajdonban lévő házat újított fel, és költöztetett oda hátrányos helyzetű vagy komfort nélküli lakásokban élő kerületi lakosokat, addig a baloldal az elmúlt csaknem öt évben semmit sem tett a szociális bérlakásokban élőkért Gyurákovics Andrea önkormányzati képviselő szerint.

A 2019-es kampányban Pikó Andrásék először azt állították, hogy 1500, aztán hogy 1100 üres lakás van a VIII. kerületben, amit mind átadnak a lakosoknak, ha nyernek, ehhez képest öt év alatt az önkormányzat saját bevallása szerint mindössze 200 lakást újított fel – mondta el lapunknak a kerület kormánypárti képviselője, Szilágyi Demeter.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.