Továbbra is foglalkoztatja az önkormányzat az újbudai pedofilt

A rendőrség által letartóztatott férfi vállalkozásával nem mondta fel a szerződést az önkormányzat.

2024. 03. 07. 13:56
LÁSZLÓ Imre
Budapest, 2019. november 27. László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újbuda baloldali önkormányzata titkolózik, és szeretnék minél inkább eltussolni a gazdagréti óvodában történteket Király Nóra, a Fiatal Családosok klubjának elnöke szerint. Az újbudai szexuális kényszerítés ügyében elrendelt nyomozás címmel tartott sajtótájékoztatót a FICSAK elnöke március hetedikén a Budapesti Műszaki Egyetem „K” épülete előtt.

A nyomozás zajlik, most már több óvónőt és több érintettet is meghallgatott a rendőrség. Szeretnék azt, hogyha kiderülne, pontosan mi is történt az óvodában, és kik tehetők felelőssé az ügyben

– jelentette ki Király Nóra, majd hozzátette, a balliberális önkormányzat titkolózásából egyértelműen játszik, hogy a kerület vezetését komoly felelősség terheli.  

A politikus elmondta, egy közérdekű adatigénylés után nyilvánvalóvá vált, hogy az újbudai önkormányzat jelenleg is egy hatmilliós szerződésben áll az elkövető, Gy. Péter cégével. 

Jelenleg még nem ismert előttünk ennek a szerződésnek a tartalma, de kezdeményeztünk egy közérdekű adatigénylést, és bízunk benne, hogy mihamarabb megkapjuk a szerződés részleteit, hogy megtudhassuk, milyen tanácsot adhatott Gy. Péter pedofil elkövető László Imrének vagy akár az önkormányzatnak

– emelte ki Király Nóra, majd furcsának nevezte, hogy a dollármédia hallgat az ügyben, és nem lehet olvasni vagy hallani egyetlen egy hírt sem a baloldali sajtóban az újbudai pedofilbotrányról. 

Király Nóra kiemelte: látszatintézkedés, hogy Újbuda önkormányzata a tegnapi zárt ülésen felállított egy vizsgálóbizottságot, ugyanis a gazdagréti pedofilügy vizsgálatával foglalkozó bizottság a Köznevelési Bizottságnak lesz egy albizottsága, amelynek vezetője a DK-s László Imre, Újbuda polgármestere lesz. Az egyeztetésekből ezenkívül teljes mértékben kizárják a kormánypárti képviselőket, a szakembereket, a gyámhatóságot és az érintett óvónőket.

Borítókép: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.