Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Anglia

Újabb fejlemény az óbudai korrupciós botrányban!

Börtönben marad az óbudai korrupciós botrány három gyanúsítottja, miután a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság korábbi döntését – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügynek van még két gyanúsítottja, egyikük bűnügyi felügyeletben van, az ötödik gyanúsított pedig szabadlábon védekezik.

2024. 03. 25. 12:30
Karácsony Gergely főpolgármester és Kiss László óbudai polgármester Forrás: Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is letartóztatásban marad a III. kerületi kenőpénzes bűnügy három gyanúsítottja – derült ki a Fővárosi Törvényszék lapunknak adott tájékoztatásából. A másodfokú bíróság ugyanis ma helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) korábbi végzését. A csúszópénzes ügy negyedik gyanúsítottja – szintén a korábbi döntésnek megfelelően – bűnügyi felügyeletben marad.

Ismert, március elején négy személyt gyanúsított meg a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés, minősített vesztegetés és más bűncselekmények miatt eljárást indító Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak. 

A főügyészség pár napja egy ötödik gyanúsítottat is „megszólított”, ő szabadlábon védekezik.

 

Megjegyzendő, hogy az eddig tudott információk alapján arra lehet következtetni, hogy a bűnügy szálai a baloldal fontos háttéremberéhez, P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek. 

A férfival kapcsolatban érdemes megemlíteni azt az Anonymous által közzétett, rejtett kamerával készített felvételt, amin az látszik, hogy P. Gábor és társa egy autóban ülve több millió forint — feltételezhetően — kenőpénzzel számolt el. 

A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó

Noha az ügyben egyelőre csak az óbudai önkormányzat érintettsége vetődött fel, a botrány szálai elérhetnek több más baloldali kerületig is. Erről részletesen írtunk, a cikk ide kattintva elérhető.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.