Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

Másfél év alatt harmincnyolc közutasnak lett baja, de itt az ellenszer.

Forrás: Infostart2024. 04. 25. 12:35
Békéscsaba, 2020. december 11.
AMagyar KözútNonprofit Zrt. egyik munkatársa útzáró bójákat szed össze az M44-es gyorsforgalmi út békéscsabai végpontjánál lévõ turbó körforgalmi csomópontban a város határában 2020. december 11-én. Az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban, december 11-e délutántól használhatják az autósok az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba-Kondoros közötti 17,6 kilométeres szakaszát - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ (NIF) Zrt. közleményében.
MTI/Rosta Tibor
Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokáig kérték szépen az autósokat, hogy vigyázzanak a közutasok testi épségére, de az adatok alapján ez nem igazán érdekelte az embereket, mert 2000 óta szinte minden évben meghalt egy közutas munkavégzés közben, többen súlyos, akár maradandó sérüléseket is szenvedtek – adta hírül az Infostart

A portál azt írja, az úton zajló munkavégzésre figyelmeztető és sebességcsökkentésre utasító táblák, a terelő lámpák és nyilak, a sztrádák felett átívelő információs táblák jelzései nem használtak, és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) kampányai sem. Olyannyira nem, hogy  a 2022 szeptembere óta eltelt bő másfél évben már 38 baleset történt az általuk üzemeltetett utakon, ami azt jelenti, hogy kéthetente nagyjából egy munkásnak baja esett. 

A figyelmetlen autósok miatt tehát tavaly nyáron új megoldással álltak elő, kísérleti jelleggel kamerákat szereltek a járművekre, és lőn világosság, mert ezekhez az autókhoz közeledve a sofőrök lassítanak és óvatosabban haladnak el mellettük, mint korábban bármelyik másik járművük mellett.

Kamerás autóik közül augusztus óta eggyel sem történt semmi rendkívüli, ezért azóta egyre több ilyen autót állítanak forgalomba. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.