Füstölt a Rákóczi út, az autós a felnin próbált célt érni

A taxis azt mondja, égett szagot lehetett érezni.

Forrás: Tények2024. 04. 25. 13:55
Budapest, 2023. február 25.
A Rákóczi út látképe, balra a háttérben a Keleti pályaudvar épülete. Középen az 1895-re Kiss István tervei alapján a névadó László Zsigmond számára elkészült négyemeletes eklektikus saroképület, jellegzetes tornyával.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gumi nélkül, a felnin száguldozott Budapest belvárosában egy sofőr kedden – adta hírül a Tények

A jelenetet egy taxi fedélzeti kamerája vette fel, amelynek a sofőrje arról számolt be, hogy az autós hatalmas csikorgással ment végig a Rákóczi úton és még akkor sem állt meg, amikor már füstölt a kereke. A taxis azt mondja, égett szagot lehetett érezni. 

A vezetéstechnikai szakértő, Csörgő László azt mondja, ilyenkor bármelyik percben irányíthatatlanná válhat az autó, ezért a sofőrnek rögtön félre kellett volna állnia.

Bármelyik pillanatban irányíthatatlanná válhat az autó, hiszen az ott keletkezett hőhatás, ami ugye látszik is, hogy füstöl a kerék, a futóművön károkat okozhat, tehát megrongálhatja a futóművet és irányíthatatlan lesz utána az autó

– részletezte a szakértő. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.