Jó szórakozás lesz autót lopni, gondolta a fiatalember, aztán száznyolcvan fokot fordult vele a világ

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség egy fiatal ellen, aki szórakozásból vitte el az autót, amit később összetört.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 04. 17. 13:43
Fotó: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott rokonlátogatóban volt egy Hajdú-Bihar vármegyei kistelepülésen – olvasható a vádiratban. Tavaly július 13-ra virradó éjszaka, amikor gyalogolt valahova, látta, hogy az egyik ingatlan előtt lévő autó ajtaja nyitva volt, és az indítókulcs is benne volt. A fiatalkorú elhatározta, hogy az autót engedély nélkül elviszi és a faluban kocsikázni fog.

A gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott beindította a kocsit, és azzal közlekedett. 

A fiú később a falut elhagyva, egy balra ívelő útkanyarulathoz érve, egy híd mellett letért az útról, és a patak medrébe hajtott, ahol a partfalnak ütközött.

A baleset során az elkövető könnyebben megsérült. A személygépkocsiban nagyjából négyszázezer forintos kár keletkezett. Az ügyben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat bocsássa próbára azzal, hogy pártfogó felügyelet alatt áll, továbbá fizesse meg a sértett kárát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.