Totálkáros autóval száguldozott a román férfi Kőbányán, azt hitte, egy kis pénz segíteni fog

Nem így lett.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 04. 17. 13:04
Fotó: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minősített hivatali vesztegetés bűntette miatt ma bíróság elé állította a Fővárosi Nyomozó Ügyészség azt a román férfit, aki kétezer forintot próbált átadni a rendőröknek azért, hogy hagyjanak fel a megkezdett intézkedéssel.

Április 14-én délután négy órakor történt, hogy a Kőbányán szolgálatot teljesítő rendőrök észleltek egy parkoló autót. A kocsinak hiányzott az elülső hatósági jelzése, sérült volt a hátsó lökhárítója és az egyik hátsó lámpája, továbbá az úttesten a jármű mellett üvegtörmelék volt. Szabálysértés miatt a rendőrök intézkedést kezdeményeztek az autó mellett álló, harmincas éveiben járó külföldi férfival szemben. 

A férfi átadta az iratait, amelyek ellenőrzésekor a rendőrök megállapították, hogy a járművet és a rendszámtáblát körözik.

Ezt követően a férfi kétezer forintot akart a rendőr zsebébe tenni, miközben azt mondta:

Haver, hagyjuk ezt az egészet, menjetek innen. Ez itt van, igyatok egy kólát.

A pénz átadását a rendőr elhárította, egyúttal felszólította a férfit, hogy cselekményét fejezze be, mert azzal bűncselekményt valósít meg. A férfi azonban a bankjegyet a rendőr zsebébe tette azért, hogy a rendőrök hivatali kötelességüket megszegve az eljárást további intézkedés nélkül fejezzék be, és távozzanak a helyszínről.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének elkövetése miatt – gyorsított eljárásban – szerdán bíróság elé állította. Az ügyben a Fővárosi Törvényszék dönt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.