Négyszázezer forintos fogással sétált ki a boltból, de nem a biztonsági őrök, hanem egy alvó gyermek fülelte le a szarkát

Kakast is lopott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 04. 25. 14:13
Carts,For,Customers,In,Supermarket,In,Thailand., bevásárlókocsi, bevásárlás, vásárlás, üzlet, kocsi
illusztráció Fotó: John Stocker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kifosztás kísérlete, magánlaksértés és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy nővel szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség, aki számos bolti lopás mellett éjjel egy családi házban a gyermekszobában kutatott, aminek zajára a kiskorú felébredt, kérdőre vonva a tolvajt és visszavette tőle az íróasztaláról frissen elemelt pénzt – adta hírül az ügyészség. 

A vád szerint a kiskunhalasi nőnek munkahelye, rendszeres jövedelme nem volt, ezért lopásokból tartotta fenn magát. 2023 elején rendszeresen távozott üzletekből márkás italokkal fizetés nélkül. 

Egy alkalommal a több mint négyszázezer forint értékben alkohollal, húsáruval és csokoládéval megpakolt bevásárlókocsival kisétált a fotocellás bejárati ajtón keresztül, kihasználva egy vásárló érkezése miatt az ajtó nyitódását.

A nő emellett Kiskunhalas környéki tanyákat is fosztogatott, onnan éjjelente kakasokat vitt el, amiket utóbb eladott.

Az elfogása előtt, 2023 szeptemberében, éjjel a vádlott a nyitott ajtón át bement egy családi házba. Épp a gyerekszobában kutatott, amikor a zajra az ott alvó gyermek felébredt és 

nemcsak kérdőre vonta, de vissza is vette a meglepett tolvajtól az íróasztalról frissen elemelt készpénzt. 

A hangoskodásra felébredt a másik szobában alvó szülő is, és együtt kizavarták a hívatlan éjjeli látogatót.

Az ügyészség a – többszörös és különös visszaeső – nőt összesen kilenc bűncselekménnyel vádolja. Az jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.