Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Kövér László: A választás tétje, hogy a háború és a béke között választunk

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy Magyarország tekintélye megnőtt a világban.

Forrás: MTI2024. 05. 29. 22:47
KÖVÉR László
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP választási fórumán a Zirci Apátság Gobelin termében (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden korábbinál nagyobb a közelgő európai parlamenti választás tétje, a háború és a béke között választunk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Zirci Apátság épületében tartott lakossági fórumán.

KÖVÉR László
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidesz–KDNP választási fórumán a Zirci Apátság Gobelin termében (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A házelnök felidézte: 2004-ben tartottak először európai parlamenti választásokat Magyarországon, azóta minden alkalommal a Fidesz és a KDNP nyert jelentős fölénnyel.

Az eddigi választások azonban inkább közvélemény-kutatásnak voltak felfoghatók, azt jelezték, hogy két országgyűlési választás között mi az emberek véleménye az országos politikáról, ezek jelentősége messze elmaradt a most közelgő választás tétjéhez képest.

Kövér László szerint a 2012 és 2022 közötti időszak aranyévtized volt Magyarországon, a gazdaság teljesítőképessége folyamatosan nőtt, a családok egzisztenciája javult, a nyugdíjak vásárlóértéke 20 százalékkal, a családoké mintegy 70 százalékkal növekedett 2010-hez képest.

Kiemelte, hogy a nemzeti össztermék 5 százalékát fordítják évről évre családtámogatásra, a magyarországi családtámogatási rendszert számos ország elismeri.

A nemzetpolitikáról szólva azt hangsúlyozta, hogy nem csupán erkölcsi elkötelezettség volt, hanem anyagi forrás is rendelkezésre állt az áttöréshez ezen a téren, példaként említette az állampolgárság kiterjesztését, illetve a szülőföldön való boldogulást segítő programok elindítását.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy Magyarország tekintélye megnőtt a világban, így például olyan nagy nemzetek, mint Kína, együttműködésre törekszenek velünk.

Az uniós csatlakozást jó eszmének nevezte, hozzátéve, hogy néhány képviselő nem a nemzeti érdekek szolgálatában tevékenykedik, ezzel aláássa Magyarország érdekeit.

Kövér László sikernek tartja, hogy hazánk végre hozzájutott a pedagógusok béremeléséhez szükséges uniós forráshoz, ugyanakkor kitért arra, hogy az orvosok képzésére fordított jelentős összegek ellenére számos orvos hagyja el az országot. Mint mondta, ezt a folyamatot meg kell állítani.

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője bemutatta a képviselőjelölteket, és felhívta a figyelmet néhány választással kapcsolatos technikai információra.

Ottó Péter, Zirc polgármestere, egyben polgármesterjelöltje azt hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy vezetőink elkötelezetten dolgozzanak a hazáért.

Példákat hozott a történelemből olyan emberekről, akik kiálltak a hazáért, a városért, felidézte Zirc város múltját, és beszélt az elért eredményekről.

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Zirci Apátság Gobelin termében (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.