Kövér László: Európa ébredezik!

Az uniós bevándorláspolitika, a szomszédunkban zajló orosz–amerikai háború, a gazdaságot sújtó magas energiaköltségek, az ország szuverenitásának védelme – mindezek a június 9-i európai uniós és a hazai önkormányzati választások tükrében kerültek szóba az Országgyűlés elnökével, Kövér Lászlóval készült interjúban.

Forrás: DUOL2024. 04. 18. 19:41
Kövér László, az Országgyűlés elnöke jobbra (Fotó: ifj. Gróf András)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László házelnököt Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, a Fidesz–KDNP Dunaújváros és térsége országgyűlési képviselője hívta meg a dunaújvárosi fórumra, amelynek társszervezője a JUVE, a Jövő Új Városáért Egyesület volt. A napjaink aktuális kérdéseiről a mintegy háromszáz fős hallgatóságnak tartott előadása előtt a házelnök készséggel állt a Dunaújvárosi lap, a Duol rendelkezésére. 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Fotó: ifj. Gróf András

Arra a kérdésre, hogy az Európába ellenőrizetlenül érkező migránsok, az illegális tömeges migráció (ha nem teszünk ellene semmit) a társadalom végzetes széteséséhez vezethet, lerombolva az európai normákat, tönkre téve a közbiztonságot, és hogy ennek fényében hogyan értékeli az EU új migrációs paktumát, ezt válaszolta Kövér László:

Röviden fogalmazva az új migrációs paktum valójában arra szolgál, hogy az Európába érkező illegális bevándorlók beáramlásának jogi keretet, törvényes keretet adjon. Nem az a célja, hogy megállítsa a migránsinváziót, Európa elfoglalását, hanem ellenkezőleg, hogy ezt tartósítsa és úgymond menedzselje. Számunkra ez több ezer migráns akaratunkon kívüli letelepítését jelenti, illetve azt, hogy az Európába áramló illegális bevándorlók tekintetében körülbelül 28 százaléknyi részt nekünk kellene vállalni, azt, hogy a határainkon szűrjük őket, és itt, Magyarországon döntsük el, hogy menedékjogra jogosultak-e vagy pedig kiutasítandók.

A történet másik része az, hogyha mi nem akarunk részt venni a relokációnak nevezett migránsletelepítésben, akkor migránsonként nyolc-kilenc millió forinttal kellene kiváltani őket, ennyi pénzt kellene fizetnünk utánuk. Valójában ez a migrációs paktum rendelkezik arról, hogy elvileg ez a két kötelezettség kiváltható egyéb alternatív hozzájárulással. Beszédes módon azonban a határvédelmet nem tekinti olyan hozzájárulásnak az Európai Unió a biztonságához, ami ebbe beletartozna. 

Magyarország 2015 óta hatszázmilliárd forintot költött határvédelemre, arra, hogy megvédje Európát az illegális migránsok tömegeitől,

és a határon illegálisan átjutott emberek „visszakísérésével” is mintegy egymillió migránstól óvta meg a többi európai tagállamot. Úgy tűnik, ez Brüsszelnek nem elég.

Arra a kérdésre, hogy a háború és a háború nyomában járó szankciók miatti energiaválság rendkívül megterheli az európai országok gazdaságait, miközben az unión kívüli országok, élükön az Amerikai Egyesült Államokkal ennek a „vámszedői”, ezt mondta a házelnök:

– Minden, ami manapság Európában zajlik – legyen szó háborúról, az illegális bevándorlásról vagy a Covid-válság leküzdésére szánt gazdasági erőfeszítésekről – az ürügyet, hivatkozási alapot szolgáltat azoknak, akik 

globális világkormányzás keretei között megpróbálják Európát is centralizált birodalommá alakítani.

Pontosabban egy észak-atlanti birodalomról beszélhetünk, aminek a központja a tengerentúlon van, és annak egyfajta európai lerakatát, gyarmatát képzelik el Európa jövőjeként. Ehhez pedig az szükséges, hogy megtörjék Európa nemzetállamainak az erejét, mindenekelőtt gazdasági erejét. Ehhez az EU jelenlegi vezetői, sőt egyes tagállami vezetők is cinkos módon asszisztálnak. Már az ókori Róma óta felteszik azt a kérdést, hogy egy háború kinek használ, és ha ezt tudjuk, akkor azt is megtudjuk, hogy az kinek az érdekében áll. Az ukrán–orosznak fedett háborúban az amerikai hadiipar, az amerikai energetikai ipar és a bankok, a transznacionális pénzügyi világ az, amely degeszre kereste magát. Ők ma már olyan hatalmi erőt képviselnek, amellyel szemben még például az Egyesült Államok nemzetállami rendszere is szemlátomást tehetetlennek bizonyul. Főleg akkor, amikor

a demokrata kormányzatokat olyanok vezetik, akik ennek a globális hatalmi elitnek a részesei.

 

A teljes interjú ide kattintva érhető el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.